Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
«Δωρεά στους επικυρίαρχους Αμερικάνους»

Συνεχίζονται οι οξυμένες αντιδράσεις στην κυβερνητική απόφαση να παραχωρήσει στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα το οικόπεδο, 17 στρεμμάτων, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με μια «φωτογραφική» τροπολογία - σκάνδαλο, που επιτρέπει στη διοίκηση του να το εκποιήσει χωρίς διαγωνισμό.

Την ίδια στιγμή αλλάζει μέχρι και το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής, ώστε ανενόχλητοι οι νέοι ιδιοκτήτες να το εκμεταλλευτούν χωρίς τα σημερινά εμπόδια, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει το συντελεστή δόμησης από 3,3 στο 2,6 μειώνοντας έτσι την (αντικειμενική) αξία του οικοπέδου! Αλλωστε εδώ και 33 χρόνια η αμερικανική πρεσβεία εκμεταλλευόταν προκλητικότατα το οικόπεδο ως πάρκινγκ πληρώνοντας όμως γι' αυτό το υπουργείο Οικονομικών στο ΜΤΠΥ 70.000 δραχμές το μήνα! Τώρα η πρεσβεία ζητάει ουσιαστικά να της το χαρίσουν προτείνοντας τιμή αγοράς 8,5 δισ. δρχ. στο Ταμείο, όταν η αντικειμενική του αξία εκτιμάται 11 δισ. και η εμπορική 30 δισ. δραχμές.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στο ΜΤΠΥ και σημειώνει συγκεκριμένα: «Με την τροπολογία που κατέθεσε σε πρόσφατο σχετικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση ουσιαστικά σφετερίζεται αυτό το οικόπεδο και το παραχωρεί σχεδόν ως δωρεά στους επικυρίαρχους Αμερικάνους. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, που με τον ιδρώτα τους αποκτήθηκε αυτό το οικόπεδο, θα πρέπει να αντισταθούν κατηγορηματικά σε αυτήν την κυβερνητική ενέργεια και να την αποτρέψουν. Το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει σε αυτή την κατεύθυνση».

Η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» εκφράζει την αγανάκτησή της και καταδικάζει την κυβερνητική τακτική ενάντια στο ΜΤΠΥ και την κυβερνητική υφαρπαγή του οικοπέδου δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία που αποκτήθηκε αποκλειστικά με εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων. «Με βάση την κυβερνητική τροπολογία, η κυβέρνηση ως πιστός υποτελής των Αμερικανών ουσιαστικά τους παραχωρεί αυτό το οικόπεδο» σημειώνει και καταγγέλλει ακόμα την τακτική ανοχής της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ που αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση να ενεργεί με αυτό τον τρόπο. Τέλος, επισημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μέσα από έντονους αγώνες να αποτρέψουν αυτή την αντεργατική εξέλιξη.

Η συζήτηση στη Βουλή

Σήμερα Πέμπτη συζητείται - κατά πάσα πιθανότητα - στο θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία - σκάνδαλο που κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ για την παράδοση οικοπέδου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων στην αμερικανική πρεσβεία. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ που αφορά των συντελεστή δόμησης για το οποίο διατίθεται σήμερα το απόγευμα εμβόλιμη συνεδρίαση του θερινού τμήματος του Κοινοβουλίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τεκμήριο» δουλοπρέπειας το επιχειρούμενο ξεπούλημα(2002-07-24 00:00:00.0)
Οι «οικοπεδοφάγοι »(2002-07-23 00:00:00.0)
Προτιμάει το αμερικάνικο τσιμέντο η κυβέρνηση(1997-05-08 00:00:00.0)
Προτιμάει το αμερικάνικο τσιμέντο η κυβέρνηση(1997-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ