Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
«Τεκμήριο» δουλοπρέπειας το επιχειρούμενο ξεπούλημα

Καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη «φωτογραφική» τροπολογία υπέρ της αμερικανικής πρεσβείας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η «φωτογραφική» τροπολογία - σκάνδαλο που κατέθεσε προχτές η κυβέρνηση στη Βουλή, με την οποία ουσιαστικά παραχωρεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα οικόπεδο 17 στρεμμάτων που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, επιτρέποντας στη διοίκησή του να το εκποιήσει χωρίς διαγωνισμό. Ταυτόχρονα αλλάζει και το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής (το οικόπεδο βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία) για να διευκολύνει τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες να το εκμεταλλευτούν χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, ενώ μειώνει το συντελεστή δόμησης από 3,3 στο 2,6 για να μειώσει τεχνητά την αξία του οικοπέδου!

Προκλητικό είναι άλλωστε και το καθεστώς εκμετάλλευσης του χώρου τα τελευταία 33 χρόνια από την αμερικανική πρεσβεία, η οποία χρησιμοποιεί το οικόπεδο ως πάρκινγκ το οποίο πληρώνει το... υπουργείο Οικονομικών δίνοντας στο ΜΤΠΥ 70.000 δραχμές το μήνα!!! Φυσικά η πρεσβεία θέλει να το «αγοράσει» και φτηνά, στην ουσία να της το χαρίσουν και γι' αυτό, ενώ η αντικειμενική του αξία εκτιμάται στα 11 δισ. δραχμές και η εμπορική του στα 30 δισ. δραχμές, οι Αμερικανοί προτείνουν την εξευτελιστική τιμή των 8,5 δισ. δραχμών στο ταμείο και πιέζουν ποικιλοτρόπως για να το πάρουν.

«Πραξικοπηματική» χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας και με ανακοίνωσή του εκφράζει την «αγανάκτηση και την κατηγορηματική αντίθεση» στην απόφαση της κυβέρνησης «να μεθοδεύσει την ουσιαστική παραχώρηση στην πρεσβεία των ΗΠΑ του γνωστού οικοπέδου, που αποτελεί ιδιοκτησία των δημοσίων υπαλλήλων, μετόχων του ΜΤΠΥ και που αποκτήθηκε με τον ιδρώτα αυτών των μετόχων».

Επισημαίνει ακόμη ότι «με δεδομένη τη δουλοπρέπεια της κυβέρνησης και τη χαρακτηριστική προθυμία της να ικανοποιεί σαν πιστή θεραπαινίδα κάθε απαίτηση των ΗΠΑ, ο Σύνδεσμός μας καλεί το ΔΣ του ΜΤΠΥ να αρνηθεί να γίνει συνένοχος στο νέο έγκλημα κατά του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου. Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και κάθε άλλος φορέας να ζητήσουν την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας και να απαιτήσουν την αυτοδιοίκηση του ΜΤΠΥ με εκλεγμένο και όχι διορισμένο ΔΣ».

Αντίθετη με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δηλώνει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η τροπολογία που κατατέθηκε για το οικόπεδο «που χρησιμοποιείται παράνομα από την αμερικανική πρεσβεία αποτελεί πρόκληση για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους ασφαλισμένους στο παραπάνω Ταμείο.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση των Ταμείων προώθησε και ψήφισε από τη Βουλή το γνωστό αντιασφαλιστικό νόμο, αποτελεί εμπαιγμό για τους ασφαλισμένους η προωθούμενη "φωτογραφική" διάταξη».

Η ΑΔΕΔΥ επιρρίπτει ευθύνες και στην πλειοψηφία του ΔΣ του ΜΤΠΥ, επειδή δεσμεύτηκε για την πώληση του οικοπέδου 2,5 δισ. δραχμές κάτω από τη σημερινή αντικειμενική αξία του οικοπέδου, πριν ακόμη αλλάξει ο συντελεστής δόμησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ