Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι σκιές...

Πολλές μεγάλες και ωραίες κουβέντες είπαν, χτες, τόσο ο Κ. Σημίτης, με αφορμή την επέτειο της μεταπολίτευσης, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σχετικά με την υπόθεση της «17Ν». Αντί άλλης απάντησης, παραθέτουμε τον επίλογο του χτεσινού άρθρου του Β. Νέτα:

«Αυτή η "καλύτερη δημοκρατία που γνώρισε ο τόπος" έχει βαριές σκιές, που δε γνώρισε άλλοτε ο τόπος. Είναι οι τεράστιες σκιές της διαπλοκής και της διαφθοράς, που έχουν διαβρώσει ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και την κοινωνία. Είναι οι σκιές των οικονομικών εγκλημάτων, που μένουν ατιμώρητα. Είναι οι σκιές της κοινωνικής αδικίας, της ανεργίας, της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι οι σκιές των "μεγάλων κόλπων" στο χρηματιστήριο, που έφαγαν τις αποταμιεύσεις μικροεπενδυτών, που πίστεψαν στην "ισχυρή Ελλάδα" και στην "ισχυρή οικονομία". Είναι οι σκιές της κατεδάφισης των κοινωνικών κατακτήσεων στο όνομα του κέρδους της αγοράς και της παγκοσμιοποίησης της ασυδοσίας του ληστρικού κεφαλαίου. Είναι οι σκιές των άθλιων εκλογικών συστημάτων, με τα οποία νοθεύεται η λαϊκή κυριαρχία.

Πιστεύω ότι αυτή η λεγόμενη "ισχυρή δημοκρατία" ελάχιστη έχει σχέση με αυτήν που οραματίστηκαν οι γενιές της Εθνικής Αντίστασης, των ανένδοτων αγώνων, της πάλης κατά της δικτατορίας, του Πολυτεχνείου και εκείνων που πορεύτηκαν κάτω από τη σημαία της υπόσχεσης για "σοσιαλιστική αλλαγή". Είναι μία "ισχυρή δημοκρατία" για όσους επί τόσα χρόνια νέμονται την εξουσία και έχουν ξεκοπεί τελείως πολιτικά και κοινωνικά από τις λαϊκές δυνάμεις που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ