Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πότε θα απομακρυνθεί το πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη στο Λαγκαδά;

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, αναφορικά με την απομάκρυνση του πεδίου βολής Ασκού - Προφήτη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης. Στην Ερώτηση τονίζονται τα παρακάτω:

«Λίγες μέρες μετά τη διεξαγωγή της άσκησης "Σάρισα 2002" στο πεδίο βολής του Ασκού - Προφήτη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής βρήκε τραγικό θάνατο από "αδέσποτο" βλήμα που βρήκε και το οποίο δεν είχε εκραγεί.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό και αποδεικνύει την έλλειψη και στοιχειωδών ακόμη μέτρων ασφαλείας για την προστασία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κινδυνεύουν από τα άσκαστα "αδέσποτα" βλήματα, που χάνοντας το στόχο πέφτουν ακόμη και μέσα στα χωράφια τους.

Επίσης οι πυρκαγιές, οι οποίες προκαλούνται, κύρια κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των στρατιωτικών ασκήσεων, εγκυμονούν κινδύνους για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

- Πότε θα απομακρυνθεί το πεδίο βολής από την εν λόγω περιοχή;

- Μέχρι να απομακρυνθεί το πεδίο βολής, ποια είναι εκείνα τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να μην ξαναϋπάρξουν θύματα για το συγκεκριμένο λόγο και οι κάτοικοι της περιοχής να αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους;

- Τι μέτρα παίρνονται για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται (πυρκαγιές κλπ.) κατά το χρόνο διεξαγωγής των ασκήσεων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ