Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ «ΓΙΑΤΙ»...

ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... «Πως μπορούσε ο κάθε Γιωτόπουλος να διαθέτει τη σωστή πληροφόρηση για το πρόσωπο του Αμερικανού σταθμάρχη (σ.σ. Ρ. Γουέλς) ή για τις ιδιαιτέρως σημαντικές αρμοδιότητες του πλοιάρχου Νόρντιν, που δολοφονήθηκε επίσης χρόνια αργότερα από τη "17 Νοέμβρη"; Και στο Συκούριο, ποιοι στη "17Ν" είχαν τόσες τεχνικές στρατιωτικές γνώσεις, ώστε να ξέρουν ποια ακριβώς όπλα έπρεπε να επιλέξουν και πώς να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα;.. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για "εξάρθρωση" της "17Ν" και όλα αυτά να περνούν "ντούκου». (Κ. Ι. Αγγελόπουλος -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΜΙΣΗ» ΥΠΟΘΕΣΗ... «Αν δεν ολοκληρωθούν οι έρευνες για τη "17 Νοέμβρη", πολλές "αλήθειες" θα μπλέκονται με τα όσα ανακοινώνονται επισήμως από τις Αρχές ως πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης. Τα πράγματα θα αλλάξουν μόνον όταν ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ηγεσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης, των πηγών πληροφόρησής της, και οι αιτίες της επιλογής των στόχων της. Το υλικό που έχει ως τώρα παραχθεί από τις έρευνες των Αρχών είναι σημαντικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αλλά, χωρίς το ΓΙΑΤΙ αυτής της εφιαλτικής ιστορίας, η υπόθεση είναι "μισή", όσες συλλήψεις εκτελεστών - πιστολάδων και αν έχουν γίνει ή θα ακολουθήσουν. Και ας μη λησμονείται, ότι έως σήμερα τα κείμενα των προκηρύξεων που συνέταξαν οι "διανοούμενοι" της "17Ν" παραμένουν "ορφανά"». (Ο ίδιος).

ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... «Αλλωστε οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις για την περιβόητη οργάνωση είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικές, αλλά αναφέρονται στη μετά το 1983 δράση της, και μάλιστα όχι για όλες τις επιθέσεις της. Αντιθέτως, φαίνεται ότι λείπουν ακόμα πολλά στοιχεία για το πού, πότε και από ποιους ιδρύθηκε, και κυρίως για το ποιοι μετείχαν στις πρώτες δολοφονίες». (Από το κύριο άρθρο των ΝΕΩΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ