Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η συγκέντρωση για την κυπριακή τραγωδία

Σήμερα στις 8 το βράδυ στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ο λαός της Θεσσαλονίκης καλείται να δώσει μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση που οργανώνει η ΕΔΥΕΘ με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την κυπριακή τραγωδία και να διαδηλώσει την απαίτησή του για Κύπρο ανεξάρτητη, ομόσπονδη, αδέσμευτη και αποστρατιωτικοποιημένη.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ καταγγέλλει ότι «οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως η Κύπρος, με ή χωρίς την ένταξη στην ΕΕ, οδεύει προς τη θεσμική αποδοχή της διχοτόμησης και τη ΝΑΤΟποίησή της. Προετοιμάζονται όλες οι προϋποθέσεις για τη "συνομοσπονδιακή λύση". Οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων είναι τεράστιες, προπαντός όμως αυτές της κυβέρνησης Σημίτη, που υπέγραψε το Ελσίνκι και κάθε μέρα και περισσότερο συναινεί στον οριστικό ενταφιασμό του Κυπριακού και στη διχοτόμηση και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο».

Διευκρινίζει ότι για το ελληνικό κίνημα ειρήνης, μία και μόνο δίκαιη και βιώσιμη λύση υπάρχει και αυτή βρίσκεται στον συντονισμένο αγώνα του κυπριακού λαού ενάντια στο σοβινισμό και τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές, για την επαναπροσέγγιση και την ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. «Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί παρά να είναι ενταγμένος στον κοινό αγώνα των λαών της περιοχής ενάντια στους σχεδιασμούς της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης και για να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή μας, να αφεθούν οι λαοί μόνοι τους να αποφασίζουν τις τύχες τους, να μετατραπεί η περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου σε ζώνη σταθερής ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας λαών και κρατών», καταλήγει η ΕΔΥΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ