Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η προβοκάτσια συνεχίζεται...

Οχι, οι ψυχολογικές επιχειρήσεις - περί τέτοιων πρόκειται στην πραγματικότητα - που έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές, η κυβέρνηση, οι ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν ως κύριο στόχο τους την «17Ν» και εν γένει την εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Αυτό γίνεται με άλλους... τρόπους που οι ίδιοι γνωρίζουν. Πραγματικός στόχος, αντικείμενο αυτών των ψυχολογικών επιχειρήσεων, είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός που τον έχουν στήσει στον τοίχο και καθημερινά, κάθε ώρα και κάθε λεπτό, μετά την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού στις 29 του Ιούνη στον Πειραιά, τον βομβαρδίζουν με πληροφορίες, σενάρια, εικασίες, διαρροές και κάθε είδους είδηση και σχόλιο.

Περί ενημέρωσης πρόκειται, ίσως να πει κάποιος. Ομως παρασάγγας απέχει η αναγκαία και χωρίς σκοπιμότητες ενημέρωση, απ' αυτό που ζούμε, το οποίο είναι σαφής προπαγάνδα. Το πρόβλημα δε βρίσκεται στο ότι αυτά τα στοιχεία - όποια κι αν είναι η προέλευσή τους - βγαίνουν στη δημοσιότητα, αλλά στις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν αυτές οι διαρροές. Εκτός των άλλων, ωστόσο, όλος αυτός ο όγκος προβάλλεται άκριτα, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς την επισήμανση ότι πρόκειται για πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές, χωρίς τη δυνατότητα να διασταυρωθούν.

Πολύ περισσότερο το πρόβλημα βρίσκεται στο κλίμα που δημιουργείται. Ολη η χώρα, λοιπόν, μετατρέπεται σε ένα είδος αστυνομικού τμήματος, μιας αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με το λαό σε ρόλους διώκτη και διωκόμενου, πληροφοριοδότη και παρακολουθούμενου και όλους μαζί ύποπτους και καχύποπτους με τους πάντες και τα πάντα. Μια πρωτοφανούς μεγέθους επιχείρηση, στην οποία συντεταγμένα συμμετέχουν τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι συνειδητά παίζουν ρόλους που τους ανατίθενται από τις διάφορες κρατικές υπηρεσίες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση. Τόσο όσον αφορά τις διαρροές, όσο και το κλίμα που καλλιεργείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι διανέμονταν, υπό τη μορφή «φέιγ βολάν», οι απολογίες των συλληφθέντων! Παράλληλα τροφοδοτείται η σεναριολογία με πλήθος ονομάτων, ενώ την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποκρίνεται τον ενοχλημένο, σαν να μην προΐσταται η κυβέρνηση των υπηρεσιών που κάνουν αυτές τις διαρροές. Εκτός και αν οι πρωτοβουλίες για τις διαρροές δεν ανήκουν στην κυβέρνηση, αλλά σε ξένα κέντρα, που ούτως ή άλλως συμμετέχουν στην εκστρατεία.

Προκειμένου λοιπόν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, που, επαναλαμβάνουμε, πηγαίνουν πολύ πιο μακριά από την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, δε διστάζουν να κουρελιάσουν και αυτούς ακόμα τους νόμους στο όνομα των οποίων ενεργούν. Η επιχείρηση αυτή στοχεύει ταυτόχρονα σε πολλά και πάνω απ' όλα στη χειραγώγηση του ελληνικού λαού. Με τρόπο μεθοδικό η διαρκής προβοκάτσια, που συντελούνταν επί χρόνια με τη δράση και τις διακηρύξεις της «17Ν» σε βάρος του λαϊκού κινήματος, των αρχών, των παραδόσεων και της δράσης του κομμουνιστικού κινήματος, συνεχίζεται τώρα με όχημα την αντιτρομοκρατική εκστρατεία και την ενοχοποίηση που επιχειρείται των αγώνων, των μορφών πάλης και ιδιαίτερα των μαζικών αγώνων κατά του ιμπεριαλισμού και για την ανατροπή του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ