Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Σύνοδος της Σεβίλλης όρθωσε υψηλότερα τα τείχη της Ευρώπης - φρούριο

Παρέμβαση του Στρατή Κόρακα στη σχετική συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου

Αιτιολογώντας την καταψήφιση εκ μέρους των κομμουνιστών ευρωβουλευτών του Ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για τα αποτελέσματα της Συνόδου της Σεβίλλης, ο Στρατής Κόρακας ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «ουσιαστικά συναινεί στην πολιτική» που χαράχτηκε στη Σεβίλλη, μια πολιτική που «όρθωσε υψηλότερα τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο». Η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ ήταν η εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Σεβίλλης όρθωσε υψηλότερα τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, με τη λήψη μέτρων ενίσχυσης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, συγκάλυψης της ανάλγητης φιλελεύθερης πολιτικής της ΕΕ και των κρατών - μελών μετατρέποντας τους μετανάστες και τις χώρες προέλευσής τους σε εξιλαστήρια θύματα.

»Επιμένει στην αντιλαϊκή πολιτική της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και των απελευθερώσεων των αγορών, που αυξάνει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αντίδρασή τους.

»Ενισχύει τη στρατιωτικοποίηση και τον αυταρχισμό της ΕΕ, προβλέπει την αποστολή στρατευμένων σε Βοσνία και FYROM και τη δημιουργία νέων διωκτικών αρχών για εδραίωση της νέας τάξης, την αντιμετώπιση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και καταστολή του κινήματος αντίστασης και αντεπίθεσης των εργαζομένων.

»Δείγμα αυτής της αυταρχικής πολιτικής ήταν το φρούριο που ορθώθηκε γύρω από το χώρο συνεδρίασης του Συμβουλίου, η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών και η απαγόρευση της διαδρομής της πορείας και της εισόδου στην Ισπανία διαδηλωτών από άλλες χώρες.

»Αυτές οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, αυτή η συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων που αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική, η συγκρότηση ενός αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου θα είναι αναμφίβολα η απάντηση των εργαζομένων για την ανατροπή της.

»Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίσαμε το Κοινό Ψήφισμα γιατί ουσιαστικά συναινεί σ' αυτή την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ