Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΑΥΟ»
Συνεχίστηκαν οι αντεγκλήσεις

«Συμβουλές» προς τους δικαστικούς λειτουργούς έδωσε με δηλώσεις του χτες ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης, μετά την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλου «να μπει στο αρχείο η υπόθεση της ΜΑΥΟ».

Συγκεκριμένα, ο Κ. Λαλιώτης σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ανέφερε: «Πιστεύω πως όλοι μας θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, ακόμη και όταν διαφωνούμε με τις αποφάσεις. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν και οι δικαστικοί λειτουργοί ότι σε ένα δημοκρατικό σύστημα, σε μια ευνομούμενη δημοκρατία και οι κρίνοντες κρίνονται. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία».

Παράλληλα, ο ίδιος, υποστήριξε ότι θα «συνεχίσει τον αγώνα του για τη διαφάνεια» και συμπλήρωσε ότι «η υπόθεση αυτή, από τη στιγμή που υπάρχουν ερωτήματα και θα υπάρξουν και στοιχεία, δεν μπορεί να κλείσει σε καμιά περίπτωση. Είναι γεγονός ότι οι δεσμοί της λιβεριανής εταιρίας MAYO με τη Νέα Δημοκρατία είναι διαχρονικοί, όπως διαχρονική είναι και η ροή μαύρου και αδήλωτου χρήματος από τη MAYO προς τα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας».

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο κ. Λαλιώτης έδωσε και δίνει μια σημαντική μάχη για το θέμα της διαφάνειας. Εχει ζητήσει και προσπαθεί να κατοχυρωθεί η διαφάνεια ως μια αδιαπραγμάτευτη αρχή στη δημόσια ζωή και ιδιαίτερα δίνει μια μάχη στο σοβαρό θέμα του τρόπου χρηματοδότησης των κομμάτων».

Ο Χρ. Πρωτόπαππας, συγχρόνως ανέφερε: «Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να προχωρήσει το έργο της, διότι, όπως είναι γνωστό, η υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη. Δεν έχουμε καμία διάθεση να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στο Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Με χυδαίο τρόπο, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης απειλώντας τους δικαστές. Και το κάνει, στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Ας τον κρίνει ο κάθε δημοκράτης Ελληνας πολίτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ