Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνα για την άσκηση σωματικού ελέγχου στον Δ. Τσοβόλα

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτ. Μπάγιας, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για άσκηση σωματικού ελέγχου στον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα από τις ελεγκτικές αρχές του αεροδρομίου «Ελευθ. Βενιζέλος». Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, που ο Δ. Τσοβόλας επρόκειτο να ταξιδέψει στην Κρήτη για περιοδεία. Ενώ είχε ήδη περάσει από τον καθιερωμένο έλεγχο κατά την είσοδό του στην αίθουσα αναχωρήσεων και ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, που μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες θα τον μετέφερε στο αεροπλάνο, τον σταμάτησαν άνδρες της ασφάλειας, λέγοντάς του ότι έχουν εντολή από τη διοίκηση του αεροδρομίου να του κάνουν σωματική έρευνα. Ο ίδιος αρνήθηκε, όπως ήταν φυσικό, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση του.

Σκοπός της έρευνας, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Παν. Αγγελόπουλος, είναι να διακριβωθεί αν τελέστηκαν σε βάρος του προέδρου του ΔΗΚΚΙ αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως «απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση» και «παράνομη κατακράτηση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΚΙ Σπύρος Κουτσουβέλης, αργά χτες το βράδυ, με δήλωσή του σχολίασε τη στάση του υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή, στο θέμα που προέκυψε με την απόπειρα σωματικής έρευνας του Δ. Τσοβόλα, τονίζοντας: «Ο εκτελών χρέη Ελληνα υπουργού κ. Βερελής, από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του εκσυγχρονισμού και εξ απορρήτων του κ. Σημίτη, κατάφερε να αποδειχθεί "βασιλικότερος του βασιλέως", αφού με τη δήλωσή του... εγκαλεί τον Δ. Τσοβόλα "γιατί δε συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις" των Γερμανών που λειτούργησαν σαν δύναμη εσωτερικής κατοχής.

Αυτή η εθνικά περήφανη στάση του υπουργού και της κυβέρνησης διεκδικεί περίοπτη θέση στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και ο κ. Βερελής δικαιωματικά κερδίζει μια θέση δίπλα στον Αρη Βελουχιώτη, τον Μανώλη Γλέζο, τον Μανδηλαρά, τον Παναγούλη, τον Τεμπονέρα κ.ά.

Δυστυχώς η εκσυγχρονιστική μας κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ