Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δυναμικά συνεχίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση»

«Η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση, στο Δήμο Πανοράματος Θεσσαλονίκης, αποτελεί εγγύηση για μια δημοτική αρχή αγωνιστική και διεκδικητική που δίνει προοπτική στις ελπίδες των δημοτών για αλλαγή στα πράγματα του Δήμου» ανέφερε ο Τρύφωνας Κωστόπουλος,υποψήφιος Δήμαρχος της ΔΑΣ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Και αυτό φαίνεται πως ανησυχεί κάποιους.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, ο υποψήφιος της ΔΑΣ, κατήγγειλε προσωπικά το Δήμαρχο Ι. Καϊτεζίδη διότι πυροδοτεί την ένταση στον προεκλογικό αγώνα με την απόφασή του να δημιουργήσει εμπόδια στη δράση της παράταξης. Είναι αυτός που ενώ απάντησε θετικά στο σχετικό αίτημα της ΔΑΣ, τελικά αρνήθηκε να παραχωρήσει το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου για την πραγματοποίηση της χθεσινής συνέντευξης. Τελικά ο υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε στους δημοσιογράφους και οι θέσεις της παράταξης διατυπώθηκαν ξεκάθαρα. Οπως ξεκάθαρα εκφράστηκε και η κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία «κινήθηκε και συνεχίζει να κινείται στη λογική της διαχείρισης εφαρμόζοντας πιστά τις επιλογές της κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής», όπως είπε ο Τ. Κωστόπουλος.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί απέναντι στη λογική της διαχείρισης και της μετατροπής της ΤΑ σε μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Κάλεσε όλους τους δημότες να συσπειρωθούν γύρω από την παράταξη ώστε όλοι μαζί να δώσουν με επιτυχία τη μάχη για ένα δήμο που μεταξύ άλλων θα απαιτεί:

«Την απόκρουση κάθε προσπάθειας άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του Δήμου. Την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες και αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης για να μπορεί να ανταποκρίνεται στην κάλυψη των αναγκών των δημοτών. Την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης. Την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων για τους οικισμούς έργων υποδομής, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις των δημοτών. Το σχεδιασμό χωροθέτησης δραστηριοτήτων στην έκταση του Δήμου, τη σχεδιασμένη οικιστική ανάπτυξη αλλά και την αξιοποίηση της περιουσίας του χωρίς να ξεπουλιέται και να δίνεται βορά στους κερδοσκόπους».

Και το κάλεσμα αυτό, βρίσκει απήχηση. Ηδη τη στήριξή τους έχουν δηλώσει επίσημα οι: Κατερίνα Παπάζογλου Πολιτικός Επιστήμων, Δημήτρης Γκουνελάς καθηγητής ΑΠΘ, Γιώργος Γερασιμίδης ζωγράφος, Ιφιγένεια Μαάιτα, Λεωνίδας Προυσαλίδης συνταξιούχος, Νίκος Λειβαδόπουλος συνταξιούχος, Πωλίνα Πολίδου επαγγελματίας, Μιλτιάδης Χριστοδουλίδης συνταξιούχος, Οδυσσέας Τζαμάλ Μαάιτα φοιτητής, Γιάννης Παχατουρίδης συνταξιούχος, Τερέζα Ντε Λουτσία οδοντίατρος, Βαγγέλης Μανώλης ζωγράφος, Θανάσης Ζαραβίνας υπάλληλος, Χαράλαμπος Δωδόπουλος συνταξιούχος, Αλέξανδρος Μήτσιου Συγγραφέας - ερευνητής ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ