Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ - ΞΑΝΘΗΣ
Ανάδειξη των υποψηφίων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης»

Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη των υποψηφίων της «Διανομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣΥ) για τη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης. Σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης, παρουσία πλήθους εργαζομένων, συνδικαλιστών και εκπροσώπων φορέων, έγινε η ανακήρυξη του Κώστα Μόλλα ως υποψήφιου προέδρου της Διευρυμένης ΝΑ και του Δημήτρη Φωτιάδη ως υποψήφιου νομάρχη Ξάνθης. Υποψήφιος νομάρχης της ΔΑΣΥ στη Δράμα θα είναι ο Γιάννης Στεφανίδης και στην Καβάλα ο Δήμος Ζαχαριάδης.

Ο Κ. Μόλλας, γεωπόνος στο επάγγελμα, είναι στέλεχος του ΔΗΚΚΙ. Στη διάρκεια της παρέμβασής του αναφέρθηκε στις εξελίξεις (διεθνείς και εσωτερικές) και στις συνθήκες μέσα στις οποίες διεξάγονται οι εκλογές. Επίσης, στην επίδραση που θα έχει αυτή η εκλογική μάχη και τα αποτελέσματά της στη γενικότερη πορεία των πολιτικών εξελίξεων. Αναπτύσσοντας τις βασικές θέσεις της διακήρυξης, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ, όπως και στις θέσεις του ψηφοδελτίου για το θεσμό της ΤΑ, τονίζοντας ότι είναι τα ζητήματα που πρέπει να επικεντρωθεί η εκλογική μάχη.

Ο υποψήφιος νομάρχης Ξάνθης Δ. Φωτιάδης, φαρμακοποιός, στέλεχος του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στα προβλήματα ανάπτυξης του νομού και στις ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση του νομού και των λαϊκών στρωμάτων. Καταλήγοντας, κάλεσε τους εργαζομένους του νομού Ξάνθης να μη νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους την πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση με τη σύμπνοια της ΝΔ. Να καταψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν οι δυνάμεις του δικομματισμού με τους ΣΥΝεταίρους τους και στους δύο γύρους των εκλογών. Να στηρίξουν και να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣΥ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος νομάρχης Δράμας Γ. Στεφανίδης, ενώ παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ξάνθης Δημήτρης Βαρελτσίδης και Βιστωνίδας Δημήτρης Νεοφυτίδης. Τη στήριξη της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ενωσης στη ΔΑΣΥ, εξέφρασε ο Παναγιώτης Ναβροζίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ