Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΚΟΣ
Αυτοδιοίκηση - φορέας αγώνα και διεκδίκησης

Συνάντηση του υποψήφιου νομάρχη της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Eurokinissi

«Στην προβολή από τους άλλους υποψήφιους του ρόλου του καλού διαχειριστή των επιλογών της κεντρικής εξουσίας, εμείς αντιπαραβάλλουμε το ρόλο της Νομαρχίας - πολιτικού οργάνου, που συντονίζει, οργανώνει τους αγώνες των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά, θα προβάλλουμε τα μεγάλα προβλήματα, όπως αυτό της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, με τις ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή για όλους τους πολίτες του νομού». Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΝΑΣΥ), στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Γ. Ρόκος ενημερώθηκε από το προεδρείο του ΕΚΘ για τις οδυνηρές επιπτώσεις που έχει στο νομό το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, η αύξηση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής, η διόγκωση της ανεργίας. Ενημερώθηκε για την πρόθεση του ΕΚΘ να υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στους οργανισμούς ΤΑ και το συνδικαλιστικό κίνημα για την πιο αποτελεσματική διεκδίκηση όλων όσα έχει ανάγκη ο Νομός Θεσσαλονίκης σε υποδομές και έργα. Ο συντονισμός αυτός, είπε ο υποψήφιος νομάρχης, πρέπει να επεκτείνεται σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως το θέμα της ειρήνης, της εμπορίας ναρκωτικών κ.ά.

Ο Γ. Ρόκος παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος της ΝΑΣΥ για τα προβλήματα του νομού και υπογράμμισε ότι η παράταξή του βλέπει ως κυρίαρχο τον πολιτικό ρόλο της ΝΑ σαν φορέα αγώνα και διεκδίκησης για τα εργασιακά, αλλά και τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. «Ιδιαίτερα η ΝΑ πρέπει να επιμείνει στην ανάπτυξη του νομού και στο κέντρο και στην περιφέρεια. Ακόμη δεν πρέπει να μένει αδιάφορη, όταν διώκονται βασικά δικαιώματα, όπως αυτό της απεργίας», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ