Τετάρτη 24 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα του μητροπολίτη Αμβρόσιου

Ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα προχώρησε για μια ακόμη φορά από τον άμβωνα της Μονής του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Βλασία, ο πρώην χωροφύλακας, γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων και νυν ρασοφόρος, το χαϊδεμένο παιδί της χούντας και εξέχων μέλος της Χρυσοπηγής, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, την περασμένη Κυριακή, σε εκδήλωση μνήμης των στρατιωτών του 117 Τάγματος Πεζικού του Εθνικού Στρατού και των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με απόφαση του Αρχιμανδρίτη της Μονής, που σκοτώθηκαν στη μάχη στο μοναστήρι της Βλασίας, στις 23 Ιούλη το 1948, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου.

Αποκάλεσε προδότες και συμμορίτες τους μαχητές του ΔΣΕ, οι οποίοι πολέμησαν με στόχο να παραδώσουν τη χώρα στους Σλάβους, σε αντίθεση με τους πατριώτες, όπως αποκάλεσε τους στρατιώτες του Εθνικού Στρατού που πολέμησαν για να μην υποδουλωθεί η χώρα στους Σλάβους.

Απολαύστε ορισμένα από τα «ξερατά» του: «Εδώ στην Ι. Μονή, έπεσαν ήρωες το 1948, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Ελληνες στρατιώτες που εμάχοντο υπέρ πίστεως, για να μείνει ελεύθερη η πατρίδα και να μην υποδουλωθεί στους Σλάβους. Σήμερα όμως τιμάμε και τους προδότες μαζί με τους πατριώτες. Σήμερα τιμάμε και αυτούς που πολέμησαν εναντίον της πατρίδας για να την παραδώσουν στο σλαβισμό. Κάποτε τους λέγαμε συμμορίτες και τον πόλεμο που έκαναν στην Ελλάδα τον ονομάζαμε συμμοριτισμό. Σήμερα η πολιτεία τον ονομάζει Εμφύλιο».

Τα παραπάνω λόγια του Αμβρόσιου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στη συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων, οι οποίοι αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στο φανατισμένο και ανιστόρητο μητροπολίτη που εμμένει να κηρύσσει φασιστικές απόψεις.

«Ο ηρωικός ΔΣΕ τους φοβίζει ακόμα και τώρα»

«Ο ηρωικός ΔΣΕ τους φοβίζει ακόμα και τώρα. Τους φοβίζει ως αγωνιστική παρακαταθήκη, ως ορόσημο πατριωτισμού, αντίστασης, ανυπακοής και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Τους φοβίζει η συνέχεια του αγώνα για τη λαϊκή συσπείρωση και πάλη, για τη δικαίωση του οράματος για μια Ελλάδα λεύτερη και σοσιαλιστική, όπου ο ίδιος ο λαός θα διαφεντεύει τις τύχες του». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με αφορμή τα όσα άθλια εκστόμισε ο Αμβρόσιος και συμπληρώνει: «Πού ήταν ο Αμβρόσιος όταν το ΕΑΜ κατέβαζε στους δρόμους το λαό της Αθήνας για να σωθεί από την πείνα; Για να ακυρωθεί η πολιτική επιστράτευση, για να μην πολεμήσουν τα παιδιά του ελληνικού λαού στο πλευρό των Γερμανών;

Πού ήταν όταν το ΕΑΜ πάλευε για να μην κατέβουν οι Βούλγαροι φασίστες στη Θεσσαλονίκη; Αλλά και πού ήταν όταν ανώτεροι κληρικοί, όπως ο Αντώνιος της Ηλείας και ο Ιωακείμ της Κοζάνης πάλευαν μαζί με το ΕΑΜ ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές;».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Σε όλη τη διαδρομή αυτής της αντίστασης ο Αμβρόσιος, όπως φαίνεται από τα συμφραζόμενά του, διάλεξε το στρατόπεδο των κατακτητών και τη γραμμή υπεράσπισης των δωσιλόγων και των ξένων συμφερόντων. Δικαιούται να ομιλεί μόνο ως πολιτικός εκφραστής των κατακτητών, των δωσιλόγων και της σημερινής Νέας Τάξης Πραγμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την πείρα των αγώνων 1940 - 1949 αγωνιζόμαστε για την κοινωνική απελευθέρωση (2022-10-12 00:00:00.0)
Ο βρικόλακας των Καλαβρύτων (2002-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ