Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ανάγκη η αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Υγεία

Περιοδεία χτες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας με τη «Συμπαράταξη»

H εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας - με τα μύρια προβλήματά του, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και τη σκληρή δουλιά των εργαζομένων για να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες - αναδείχτηκε και χθες, στην περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Χαλβατζή στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Η περιοδεία έγινε και προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, παρά τις προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν προσκόμματα.

Από τις συζητήσεις του επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Αλ. Τομαρά και Μ. Ζευγώλη που τον συνόδευσαν, με τους εκπροσώπους της διεύθυνσης και των εργαζομένων στο «Σωτηρία», προέκυψαν στοιχεία για ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, ελλείψεις που διαιωνίζονται στο πλαίσιο της σκόπιμης υποβάθμισης του ΕΣΥ. Οτι τα κενά φαινομενικά καλύπτονται, καθώς οι λίγοι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτούς για να εξυπηρετήσουν τους νοσηλευόμενους. Στις συναντήσεις στηλιτεύτηκαν και τα σχέδια των αρμοδίων για να τσιμεντοποιήσουν κομμάτια της έκτασης του νοσοκομείου, για να φτιάξουν πάρκιν του μετρό ή και για εμπορικό κέντρο.

Οπως δήλωσε ο Σπ. Χαλβατζής, «και στο νοσοκομείο "Σωτηρία" εμφανίζονται τα προβλήματα που έχει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις νοσηλευτικού, εργατοτεχνικού, υπαλληλικού προσωπικού». Ο υποψήφιος δήμαρχος συνέχισε: «Θεωρούμε ότι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν οι θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού για να μπορέσει το νοσοκομείο να λειτουργήσει δημιουργικά, παραγωγικά».

Κατήγγειλε, εξάλλου, «τις ενέργειες κάποιων μεγαλοσχημόνων, οι οποίοι εποφθαλμιούν τους χώρους του νοσοκομείου και επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε τσιμέντο. Επίσης, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους η προώθηση της ιδιωτικοποίησης τομέων του νοσοκομείου, που, ήδη, έχει ξεκινήσει σε τομείς όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια, μερικώς τα πλυντήρια».

Υπογράμμισε ότι η «Συμπαράταξη» υποστηρίζει την ανάγκη αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. «Και αναφερόμαστε ιδιαίτερα στον εκδημοκρατισμό, γιατί εξακολουθούν και σ' αυτόν το χώρο να εμφανίζονται διάφοροι τραμπούκοι - μπορεί να ήταν ελάχιστοι, ωστόσο εμφανίστηκαν δυστυχώς - οι οποίοι, ελλείψει επιχειρημάτων, προσπάθησαν σήμερα να περιορίσουν τη φωνή της "Συμπαράταξης για την Αθήνα"».

Τι εννοούσε ο Σπ. Χαλβατζής; Στη διάρκεια της περιοδείας, έκανε την εμφάνισή της μικρή ομάδα εργαζομένων, που - ακολουθώντας τις οδηγίες ποιων; Μήπως της ίδιας της διεύθυνσης; - προσπάθησε να εμποδίσει το κλιμάκιο της «Συμπαράταξης» να απευθυνθεί στους εργαζόμενους των μαγειρείων. Ενας τραμπούκος, που αυτοπαρουσιάστηκε ως «υπεύθυνος του χώρου», προσπάθησε να δημιουργήσει επεισόδιο καταφερόμενος εναντίον του συνεργείου του «902», με πρόσχημα ότι η κάμερα θα δείξει «ψέματα» για την εικόνα του νοσοκομείου. Παραλλήλιζε το έργο που συντελείται στον αριστερό σταθμό της χώρας με τους λαϊκισμούς ορισμένων τηλεοπτικών καναλιών, που σε συνεργασία με πολιτικούς του δικομματισμού σπεύδουν να απαθανατίσουν κατσαρίδες. Πάντως, άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έσπευσαν να τα «συμμαζέψουν».

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας, η αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης» παρακολουθούνταν στενά από άντρες της εταιρίας σεκιούριτι του νοσοκομείου.

  • Σήμερα Πέμπτη στις 9.30 π.μ., ο Σπ. Χαλβατζής θα περιοδεύσει στο ΚΑΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ