Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παραμένουν τα ερωτήματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕ ΤΟΝ «Τάκη», με τον «Αρη», τον «Νικήτα» και τα άλλα «παιδιά»! Μπουχτίσαμε από συλλήψεις και κατηγορητήρια κι, αν συνεχίσουμε έτσι, το ερώτημα είναι αν θα φτάσουν τα κελιά στην περίφημη «ειδική πτέρυγα» των φυλακών Κορυδαλλού. Λέτε κάποιοι να μείνουν ...άστεγοι;

Μόνον, που η ποσότητα των συλλήψεων δε δείχνει καμία τάση να μετατραπεί σε ποιότητα. Γιατί ακόμα κι αν γεμίσουν οι ανακριτικές αίθουσες της ΓΑΔΑ και οι σελίδες των εφημερίδων με περιγραφές ενεργειών, υπό τη μορφή απολογίας, δεν απαντώνται τα πραγματικά, ουσιαστικά και κρίσιμα ερωτήματα και, κυρίως, τα πολιτικά.

Και ξέρετε, όσο περισσότερους μαζεύουν οι διωκτικές αρχές, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη να μας εξηγήσουν κάποτε ποια είναι τα γενεσιουργά αίτια αυτής της ιστορίας, πώς, από ποιους και γιατί χρησιμοποιήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι και η συγκεκριμένη οργανωτική δομή αυτού του μηχανισμού, μαζί, βέβαια, με το πολιτικοϊδεολογικό της προσωπείο.

Βεβαίως, υπάρχουν και οι διάφοροι «κεντροαριστεροί τρομοκρατολογούντες», όπως, π.χ., ο Νίκος Μπίστης, που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι για να δηλώνουν ότι δεν υφίσταται κανένα πολιτικό ερώτημα και όλα είναι «κρυστάλλινα». Ομως, δε συμμερίζεται την άποψη αυτή κι ο μέσος Ελληνας. Δεν είναι τόσο ανόητος.

ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ πράγματα. Είναι σε ετοιμότητα, λέει, ο κρατικός μηχανισμός για τις επικείμενες βροχοπτώσεις που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην ηπειρωτική χώρα από σήμερα. Οπότε ...ετοιμάστε τη βάρκα σας.

Διότι, ναι μεν εμπιστευόμαστε πλήρως τις δομές του σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, στου οποίου την επικράτεια έχουμε την τύχη να ζούμε, όμως την τελευταία φορά που βρέθηκαν σε ετοιμότητα οι αρμόδιες αρχές, ούτε λίγο - ούτε πολύ πνιγήκαμε, αν θυμάστε.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ στις ενισχύσεις για το βαμβάκι αποφάσισε χτες η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οχι πως μας εκπλήσσει, μια και ο υπουργός Γεωργίας τις είχε ουσιαστικά εξαγγείλει και είχε δηλώσει και τη συναίνεσή του - πλαγίως - γι' αυτήν την επιλογή.

Βεβαίως, για μια ακόμα φορά, θα μας πουν ότι ...κονταροχτυπήθηκαν με τα συμφέροντα των «βόρειων» στα κοινοτικά όργανα και όλη τη σχετική φιλολογία. Δεν τους πιστεύει, όμως, πια κανείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ