Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Υπάρχω»

Την πρώτη τακτική συνάντησή του με τους συντάκτες Υγείας είχε χτες ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής και η πρώτη επισήμανση ήταν η εξής: «Υπάρχω». Με αυτόν τον τρόπο ο Κ. Στεφανής θέλησε να απαντήσει σε ορισμένα σχόλια για ανυπαρξία πολιτικής στο υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, ο υπουργός είπε ότι προτιμά την «ανυπαρξία», αν έχει από πίσω του μια κάμερα για επικοινωνιακούς λόγους.

Εκτός απ' τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, υπάρχει η συνολική κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται και στο χώρο της υγείας. Ετσι λοιπόν και εκχωρήσεις τομέων σε ιδιώτες έγιναν - όπως η υγιεινή και ασφάλεια στο Α΄ Περιφερειακό Σύστημα Υγείας - ενώ ήδη συζητείται και η εκχώρηση της διατροφής, καθώς και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων. Αυτές τις εκχωρήσεις ο Κ. Στεφανής τις δικαιολόγησε με το επιχείρημα της αποτελεσματικότερης διαχείρισης, που θα αξιολογηθεί αν είναι προς όφελος του πολίτη. Και για να ενισχύσει το επιχείρημά του, πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα δεν πουλήθηκαν νοσοκομεία όπως έγινε στη Σουηδία και στην Ολλανδία.

Οταν όμως ξεπουληθούν όλες οι λειτουργίες, τι θα μείνει ως δημόσιο; Μόνον οι σκελετοί των κτιρίων; Αλλά κι αυτοί την ίδια τύχη θα έχουν τελικά, καθώς τρώγοντας έρχεται η όρεξη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ