Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Το «Βήμα της Κυριακής» σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Πόλεμος μυστικών υπηρεσιών» αναφέρει: «Οι Αμερικανοί καταλογίζουν στους Βρετανούς ότι "δε θέλουν να προχωρήσουν στην εξάρθρωση των μικρότερων τρομοκρατικών οργανώσεων είτε επειδή δεν τους ενδιαφέρει είτε επειδή δε θέλουν" υπαινισσόμενοι ότι μπορεί και να αποκρύπτουν στοιχεία. Ασφαλώς οι Αμερικανοί θα ζητήσουν από τους δικηγόρους τους να μάθουν στην ακροαματική διαδικασία πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις στην οργάνωση, πώς έφθαναν οι πληροφορίες σε αυτήν και αν τα δίκτυα της ελληνικής τρομοκρατίας μπλέκονταν με μηχανισμούς του κράτους».

Η «Απογευματινή της Κυριακής» αναγγέλλει, ότι αναμένεται έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για πιθανούς νέους ενόχους στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Αναφέρει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ: «Στις τάξεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υπάρχει έντονος προβληματισμός αν οι επόμενες συλλήψεις θα γίνουν από την αντιτρομοκρατική ή μέσω διαύλου της Δικαιοσύνης, με τη διαδικασία έκδοσης ενταλμάτων από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο. Οι λόγοι είναι ευδιάκριτοι. Φάνηκαν καθαρά στη δίκη Λεσπέρογλου, καθώς "ομάδες υποστήριξης" έδωσαν πάλι το στίγμα του στόχου τους: Απαξίωση με κάθε τρόπο των προανακριτικών ενεργειών και γενική επίθεση δυσφήμισης της αστυνομίας, την οποία προσπαθούν να παρουσιάσουν ως υποχείριο αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ζυγός κλείνει υπέρ της έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης, αφού είναι σαφές ότι με τη Δικαιοσύνη απέναντί τους τα πράγματα δυσκολεύουν για τους περίεργους "υποστηρικτές" των υποψηφίων... ενοίκων του Κορυδαλλού».

Η «Καθημερινή της Κυριακής» επισημαίνει ότι οι διωκτικές αρχές έχουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν «εκβιασμούς επιχειρηματιών». Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, δέχτηκαν εκβιασμούς από συγκεκριμένα άτομα, που υποστήριξαν ότι μπορούσαν να διαγράψουν τα ονόματά τους από τη λίστα των υποψήφιων θυμάτων της "17Ν" έναντι αδράς αμοιβής. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρηματιών που υπέκυψαν στον εκβιασμό και έδωσαν αυτά τα χρήματα».

Τα «Νέα» δημοσιεύουν δηλώσεις γιατρών που ανήκαν στην ομάδα νοσηλείας του Σάββα Ξηρού στον «Ευαγγελισμό» καθώς και τη λίστα φαρμάκων που του χορηγήθηκαν. Φιλοξενείται ανώνυμη δήλωση γιατρού της ομάδας νοσηλείας, ο οποίος φέρεται ως «αγανακτισμένος για τις συνεντεύξεις Σάββα Ξηρού και με όλα όσα ακούγονται για τη νοσηλεία του ίδιου», δηλώνοντας ότι δεν του χορηγήθηκε σκοπολαμίνη ούτε άλλο παρόμοιο φάρμακο που μπορεί να προκαλέσει υπνηλία ή αμνησία. Ακόμη η ίδια πηγή αναφέρει για τον Σ. Ξηρό, ότι «την πρώτη εβδομάδα αφότου αποσωληνώθηκε, δε γνώριζε για την παρουσία της Αστυνομίας στο νοσοκομείο. Υστερα από μερικές ημέρες, ο ίδιος ζήτησε από τη γιατρό της εφημερίας να καλέσει την Αστυνομία λέγοντας πως "αποφάσισε να περάσει στο αντίθετο στρατόπεδο"».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι επιχειρείται άσκηση πίεσης σε κάποιους από τους προφυλακισμένους, οι οποίοι τήρησαν «αρνητική στάση κατά την προανακριτική και ανακριτική διαδικασία και δεν έτυχαν των ευεργετικών διατάξεων του αντιτρομοκρατικού νόμου όπως οι αδελφοί Ξηρού». «Εκτιμάται, συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα, πως η προσπάθεια των Αρχών είναι με τη βοήθεια επιλεγμένων Μέσων Ενημέρωσης να πειστούν όσοι τήρησαν αρνητική μέχρι τώρα στάση, να αρχίσουν να συνεργάζονται ώστε να απολαύουν αυτοί και όχι οι "ανανήψαντες" σύντροφοί τους τα προβλεπόμενα προνόμια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ