Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Διευκρινίσεις για τη νοσηλεία

Διευκρινίσεις για τις συνθήκες νοσηλείας του Σ. Ξηρού στον «Ευαγγελισμό» για τα φάρμακα που του χορηγήθηκαν, αλλά και για όσα μεταδίδονται «για, δήθεν, επισκέψεις πολιτικών ή άλλων προσώπων, ξένων προς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στον νοσηλευθέντα τραυματία», δίνει με χτεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του «Ευαγγελισμού», προς αποκατάσταση, όπως αναφέρει, της αλήθειας.

Η διοίκηση του «Ευαγγελισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δηλώνει κατηγορηματικά και με έμφαση»:

  • Ουδέποτε πολιτικό πρόσωπο επισκέφθηκε τον ασθενή, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, είτε στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας, είτε στο θάλαμο της νοσηλείας του.
  • Τον ασθενή εκτός από το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέπτονταν μόνο συγκεκριμένοι γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, αναγκαίων για την αποκατάσταση της υγείας του.
  • Στις 5.7.2002 από τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου κρίθηκε ότι έπρεπε να εξεταστεί ο ασθενής και από ψυχιάτρους για να διαπιστωθεί η ψυχική του υγεία κι έτσι την ίδια μέρα τον επισκέφτηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μαντωνάκης.
  • Τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στον ασθενή ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο των υπευθύνων νοσηλευτών και ιατρών και χορηγούντο για ιατρικούς και μόνο λόγους για τη διάσωση της ζωής και θεραπεία του εν λόγω ασθενούς. Κάθε άλλη αναφορά ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

Καταλήγοντας, η διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει ότι «η πρόσβαση στον ασθενή Σ. Ξηρό τόσο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όσο και στο θάλαμο νοσηλείας ήταν αδύνατη». «Οι χώροι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, φυλάσσονταν με ιδιαίτερη αυστηρότητα, από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΥΜΕΤ, ΕΚΑΜ) καθώς και από το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου (SECURITY)».

Καμία ένδειξη

«Η ευθύνη της νοσηλείας του ασθενούς είχε ανατεθεί στην Πανεπιστημιακή Κλινική στον "Ευαγγελισμό", υπό τον καθηγητή κ. Ρούσσο και την ομάδα του. Η θεραπευτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη ότι έχει υπεισέλθει οποιοσδήποτε άλλος μηχανισμός ή οποιαδήποτε άλλα άτομα άσχετα με τη θεραπευτική ομάδα στην αντιμετώπιση του κ. Ξηρού», δήλωσε χτες απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Υγείας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια ουσία που μπορεί να προκαλέσει τρόμο, ανέφερε: «Υπάρχουν φάρμακα που μεταβάλλουν το επίπεδο συνείδησης και χρησιμοποιούνται για την καταστολή, ως αναισθητικά, αλλά φάρμακα που στρίβεις ένα κουμπάκι και αλλάζουν την προσωπικότητα και μετά την επαναφέρουν εκεί που θέλεις δεν υπάρχουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θάλαμοι χωρίς κλιματισμό, απανωτά μπλακ άουτ και οι ασθενείς σε κίνδυνο (2021-08-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν συνθήκες νοσηλείας που δεν τις βάζει ανθρώπου νους (2021-03-24 00:00:00.0)
Παραμένει η ασφυκτική κατάσταση (2020-11-24 00:00:00.0)
Στην «κόψη του ξυραφιού» η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας (2013-12-22 00:00:00.0)
Παρέμβαση στη Βουλή για το Νοσοκομείο της Αρτας (2012-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ