Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φερέφωνα» και «βαποράκια»

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!

Είναι αυτοί - οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, των Ανακριτικών υπηρεσιών, των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης - που εδώ και τρεις μήνες έχουν μετατρέψει τον Ξηρό και τους υπόλοιπους στους πλέον λαλίστατους Ελληνες. Είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει σε φέιγ-βολάν τις απολογίες, τις προανακριτικές καταθέσεις, τις δικογραφίες σχετικά με την υπόθεση της «17Ν». Είναι αυτοί που εδώ και τρεις μήνες παρέχουν «βήμα» στους κατηγορουμένους. Είναι αυτοί οι ίδιοι που αποτελούν τη «φωνή» της «17Ν» προς τα έξω! Αλλά, όσο η «17Ν» μιλούσε μέσα από τα «βαποράκια» της Ασφάλειας, δεν τους πείραζε!

Είναι αυτοί - οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, των Ανακριτικών υπηρεσιών, των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης - που ελέγχονται για το «εμπόριο» φωτογραφιών του Ξηρού στα κανάλια. Είναι αυτοί που ελέγχονται για την «απευθείας» αναμετάδοση της ανάκρισης του Κουφοντίνα από την τηλεόραση. Ποιος ξεχνά τη μέρα σύλληψης του Κουφοντίνα, άνθρωποι των καναλιών με το τηλέφωνο στο χέρι, στα τηλεπαράθυρα, να παίρνουν γραμμή (από ποιους;) για το τι έλεγε ο Κουφοντίνας εκείνη την ίδια στιγμή στον ανακριτή; Ομως, όταν η «17Ν» μίλαγε με τη δική τους φωνή δεν τους πείραζε!

Προσέξτε κάτι ακόμα: Οταν το «Βήμα» δημοσίευσε την επιστολή του Γιωτόπουλου, δεν τους πείραξε. Οταν η «Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε την επιστολή του Κουφοντίνα δεν τους πείραξε.

Κι όμως! Φίλοι των κυβερνώντων που υποδύονται τους δημοσιογράφους, παίζοντας το κυβερνητικό παιχνίδι που εξελίσσεται από χτες βράδυ, υπέρμαχοι κατά τα λοιπά της αστικής δημοκρατίας (όλοι μπορούν να μιλούν ακόμα κι αν διαφωνούμε μαζί τους, έλεγε ο Βολταίρος τους), προσπαθούν να χτυπήσουν το ΚΚΕ με αφορμή την εκπομπή της Λ. Κανέλλη! Αλήθεια, αν είχαν μια συνέντευξη του Μπιν Λάντεν δε θα την «έπαιζαν» οι Φαισαίοι;

Συμπέρασμα: Οταν η «17Ν» δε μιλά μέσα από τα «βαποράκια» τους ενοχλούνται! Οταν η «17Ν» στριμώχνεται ενοχλούνται! Θέλουν να έχουν το «αποκλειστικό δικαίωμα» στην αναμετάδοση των άθλιων ισχυρισμών της «17Ν» ώστε αυτοί οι άθλιοι ισχυρισμοί να μένουν στο απυρόβλητο! Θέλουν να είναι αυτοί η «φωνή» της «17Ν». Σου λέει: «Δική μας ήταν τόσα χρόνια η "17Ν", εμείς θα την εκπροσωπούμε προς τα έξω»!

Οι πραγματικοί δημοσιογράφοι δε θα το επιτρέψουμε. Γιατί μόνο έτσι υπάρχει μια πιθανότητα να μάθουμε την αλήθεια. Γιατί ανάμεσα στα «βαποράκια της Ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών» και στα «βαποράκια της 17Ν» υπάρχει και η πραγματική δημοσιογραφία.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ