Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Καταγράφει την αντίληψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ που πρέπει να «μαυρίσει» ο λαός

Στη χτεσινή παρουσίαση της έρευνας της «ΚΑΠΑ RESEARCH», παραβρέθηκε και ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης, ο οποίος σε παρέμβασή του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η έρευνα είναι ενδιαφέρουσα κυρίως γιατί καταγράφει το μοντέλο της Αυτοδιοίκησης που προωθούν και υλοποιούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και με το οποίο έχει συνταχθεί και ο ΣΥΝ. Δηλαδή, μιας Αυτοδιοίκησης διαχειριστή της κυρίαρχης πολιτικής. Η έρευνα κυρίως στηρίζεται στις απαιτήσεις των σημερινών δημάρχων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφει και τις απαιτήσεις των δημοτών.

Πραγματοποιήθηκε σε προεκλογική περίοδο για την Αυτοδιοίκηση, άρα κρύβει και εκλογικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές διαθέσεις των υποψηφίων δημάρχων. Η όλη φιλοσοφία της έρευνας στηρίζεται στο γεγονός ότι ο χαρακτήρας της Αυτοδιοίκησης έχει αλλάξει ριζικά με τις αλλαγές που έγιναν στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία και τα ερωτήματα διατυπώνονται στο δεδομένο ότι η Αυτοδιοίκηση καλείται να διαχειριστεί την αντιλαϊκή πολιτική και όχι να αγωνιστεί εναντίον της. Με δεδομένο αυτό το στοιχείο, σε κανένα σημείο της έρευνας δεν τίθεται το ερώτημα, ούτε καν σαν προβληματισμός, η σύνδεση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης με τη γενική πολιτική της κυβέρνησης. Απουσιάζει κατά συνέπεια και το ερώτημα "τι Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ο λαός".

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια έρευνα η οποία καταγράφει την αντίληψη και το ρόλο της Αυτοδιοίκησης που ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ προώθησαν σε θεσμικό επίπεδο και εφάρμοσαν στους δήμους και τις Νομαρχίες. Μια Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να υλοποιήσει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Από αυτή την άποψη, θεωρούμε ότι ο λαός στις επικλήσεις των υποστηρικτών αυτής της άποψης για εκλογή του ενός ή του άλλου διαχειριστή, θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη και να στηρίξει τις δυνάμεις που αγωνίζονται για μια μαχητική, διεκδικητική, ανατρεπτική Αυτοδιοίκηση που θα παλεύει μαζί με το λαό κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Που θα είναι μαζί του και όχι εναντίον του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ