Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Πολιτισμός σε κάθε γειτονιά

Την ανάγκη να αναπτυχθούν πολιτιστικές δραστηριότητες, σε κάθε γωνιά της Αθήνας, σε όλη τη χώρα, τόνισε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής, περιοδεύοντας στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου. Ομως επειδή Πολιτισμός σημαίνει και σεβασμός προς το περιβάλλον, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» συνεχίζει να αγωνίζεται και για τη διάσωση των τελευταίων ελεύθερων χώρων (π.χ. «Θερμίδα») και την ανάδειξή τους.

Συγκεκριμένα, ο Σπ. Χαλβατζής, συνοδευόμενος από τη δημοτική σύμβουλο Ζ. Βαλάση, τη διαμερισματική σύμβουλο Κ. Κεφάλα, τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο - στέλεχος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης - Κ. Γιαννόπουλο και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σ. Λομβάρδο, συναντήθηκε και συζήτησε με την αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Οργανισμού Ε. Ευαγγελίδου, διευθύντριες και άλλους εργαζόμενους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ μεγάλη την ανάγκη για ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας στο Δήμο Αθηναίων. Σημείωσε ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα σοβαρές προσπάθειες. «Ωστόσο, εμείς, ως "Συμπαράταξη για την Αθήνα", πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός θα πρέπει να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή και όχι απλά και μόνο με κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Εμείς, ως κομμάτι του πολιτισμού βλέπουμε και τη σημερινή κατάσταση και την ιστορική κληρονομιά η οποία καταστρέφεται στο όνομα συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων» συμπλήρωσε. Πρόσθεσε ότι ο δημοτικός προϋπολογισμός για τον Πολιτισμό πρέπει να αυξηθεί, γενικότερα «να διευρυνθεί το ενδιαφέρον και το περιεχόμενο της πολιτιστικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας», να αναπτυχθούν βιβλιοθήκες σε όλες τις γειτονιές.

Η Ε. Ευαγγελίδου περιέγραψε το έργο που έγινε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, ακόμα και εξαιτίας της απαξιωτικής στάσης που τηρούν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι απέναντι σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα. Χαρακτήρισε εξαίρετους, συγκροτημένους και πάντα προετοιμασμένους τους δημοτικούς συμβούλους της «Συμπαράταξης», καθώς και τον εκπρόσωπό της στο ΔΣ του Οργανισμού.

Στη Λαμπρινή

Το Σάββατο ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής κλιμακίου της «Συμπαράταξης», επισκέφτηκε το οικόπεδο (8 στρέμματα) όπου βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο «ΘΕΡΜΙΔΑ» στη Λαμπρινή. Ο χώρος θα παραχωρηθεί σε εταιρίες προκειμένου να κατασκευαστούν κτίρια και να αναπτυχθούν άλλες εμπορικές χρήσεις, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο και ζητούν να μετατραπεί η έκταση σε χώρο υψηλού πρασίνου.

Η «Συμπαράταξη» είχε προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την απαλλοτρίωση του χώρου από το Δήμο. Η Δημοτική Αρχή απέρριψε την πρόταση με τη δικαιολογία ότι δεν είχε τα περίπου 600 εκατ. δραχμές που απαιτούνταν.

Κατά την επίσκεψη, ο Σπ. Χαλβατζής υπενθύμισε παλαιότερη απόφαση να γίνει εκεί σχολείο. Τόνισε ότι πλέον ο χώρος τεμαχίζεται και ότι μεγαλοσχήμονες θέλουν να υψώσουν εκεί μεγαθήρια. «Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής για να μείνει ο χώρος χώρος για υψηλό πράσινο. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να χάνονται ελεύθεροι χώροι. Η "Συμπαράταξη" θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση να μάχεται για να μη μετατρέπονται τα πάντα σε τσιμέντο» κατέληξε.

  • Σήμερα Τρίτη, στις 7 μμ, ο Σπ. Χαλβατζής θα μιλήσει σε συγκέντρωση δικηγόρων, στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος (Σίνα 16).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ