Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η αγανάκτηση του κόσμου να γίνει ψήφος αγώνα και διεκδίκησης

«Ολοι μαζί να ρίξουμε μια γροθιά στο σύστημα και τους εκφραστές του. Να τους κοντύνουμε το μπόι, ψηφίζοντας τη ΝΑΣΥ». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στους εμπόρους, στην αγορά Μοδιάνο, αλλά και στους λίγους καταναλωτές, ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΝΑΣΥ). Και η απάντηση διατυπωνόταν αυθόρμητα: «Αυτή τη φορά θα τους μαυρίσουμε».

Στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, -ημέρα που άλλοτε υπήρχε κοσμοπλημμύρα στην αγορά- ο Γ. Ρόκος και οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν, διαπίστωσαν για άλλη μια φορά την αγανάκτηση του κόσμου που βρίσκεται αντιμέτωπος με την πολιτική ακρίβειας, αλλά και με την πολιτική αφανισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μαζί με τον υποψήφιο νομάρχη ήταν οι Κ. Σαπρανίδης, Μ. Λιάκος, Μ. Σπυριδάκης, Ν. Χατζηλίας. Η μαζική εξόρμηση στα μαγαζιά και η σύντομες συζητήσεις που έγιναν έφεραν στο προσκήνιο το προφανές: «Η αγορά σβήνει. Πάει για φούντο. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά», η διαπίστωση. Μαζί ακολουθεί και η καταγγελία: «Κράτος και Νομαρχία τώρα με την απελευθέρωση του ωραρίου θέλουν να μας κλείσουν οριστικά. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Δεν μπορούμε να σταθούμε κόντρα στα μεγάλα πολυκαταστήματα».

«Η εικόνα που αντικρίσαμε, είναι αποτέλεσμα μιας κακιάς πολιτική και στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αλλά και στο περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο», σημείωνε ο Γιώργος Ρόκος. «Στηρίζουν τα πολυκαταστήματα, μάλιστα κάνουν και οδικές παρεμβάσεις, για να διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτά, ενώ την ίδια ώρα οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες της πόλης και των χωριών στενάζουν», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στην πτώση της κίνησης στην αγορά, λόγω της πτώσης των εισοδημάτων, σημείωσε πως είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και κάλεσε εμπόρους και καταναλωτές να στηρίξουν με την ψήφο τους τη ΝΑΣΥ, που θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη στο πλευρό των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων, διεκδικώντας πολιτικές σε όφελος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων τους.

Την Κυριακή ο Γ. Ρόκος, συνοδευόμενος από υποψήφιους νομαρχικούς συμβούλους επισκέφτηκε τη ΔΕΘ. Συναντήθηκε με τη διοίκηση, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της 67ης διοργάνωσης και στη συνέχεια περιόδευσε σε περίπτερα της Εκθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ