Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση του ΔΣΑ στα τρομοκρατικά

Παρέμβαση σε όσα εξελίσσονται αυτές τις μέρες για την τρομοκρατία κάνει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με τη νεοσύστατη Επιστημονική Επιτροπή, η οποία έχει επιφορτιστεί το έργο για να εξετάσει ζητήματα που ανακύπτουν με την εφαρμογή του «τρομονόμου».

Στη χτεσινή πρώτη συνεδρίασή της, η Επιστημονική Επιτροπή καθόρισε τους άξονες μέσα στους οποίους θα κινηθεί και θα εξετάζει ζητήματα, όπως συνθήκες συνεργασίας συνηγόρων με κατηγορούμενους, δυνατότητες επικοινωνίας των κατηγορουμένων μέσω τηλεφώνων κλπ. Αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν όλα τα σχετικά υλικά (αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του συμβουλίου των φυλακών, αναφορές των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των φερόμενων ως μελών της «17 Νοέμβρη» κλπ.).

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκης διέψευσε τις καταγγελίες του Σ. Ξηρού, ο οποίος από τις φυλακές Κορυδαλλού μίλησε στον δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο, όπου έκανε λόγο για χορήγηση ψυχοφαρμάκων, εικονικές εκτελέσεις κλπ.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός με ανακοίνωσή του καλύπτει πλήρως τον εισαγγελέα Ι. Διώτη, που ήταν παρών στην προανάκριση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αναφέρει ότι η προανάκριση διεξήχθη σε όλα τα στάδια, σύμφωνα με τους ισχύοντες δικονομικούς κανόνες και με σεβασμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που ο Ε. Κρουσταλάκης παρεμβαίνει γι' αυτό το θέμα, ενώ και στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι ήταν «απολύτως νόμιμη» η παρατεταμένη ανάκριση του Σ. Ξηρού στον «Ευαγγελισμό».

Επίσης, σήμερα θα επισκεφτούν τον ΔΣΑ ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κάππος και Ε. Κρουσταλάκης αντίστοιχα και θα παραστούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές δεν πρόκειται να ασχοληθούν με όσα κατήγγειλε ο Σ. Ξηρός στην τηλεφωνική συνέντευξη στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο, εκτός και αν υπάρξουν επίσημες καταγγελίες. Τέλος, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, με αφορμή τη συνέντευξη, να περιοριστούν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των κρατουμένων μόνο στα συγγενικά πρόσωπα και τους συνηγόρους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ