Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Με το εργατικό κίνημα για το δικαίωμα στη δουλιά

Το παράρτημα του ΟΑΕΔ στη Ν. Ιωνία επισκέφθηκαν ο υποψήφιος υπερνομάρχης Θ. Παφίλης και ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Π. Τσουκαλάς

Είναι ο καθημερινός εφιάλτης για χιλιάδες ανθρώπους. Η ανεργία στον τόπο μας αυξάνεται με τρομακτικούς ρυθμούς ...παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, η οποία, στηριζόμενη σε πλασματικές έρευνες, επιχειρεί να παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν τη σταδιακή μείωσή της. Σε όλες τις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας η ανεργία αποτελεί το μεγαλύτερο βραχνά για τις οικογένειες, αφού όλο και περισσότερα μέλη τους καταγράφονται στις λίστες των μακροχρόνια ανέργων.

Αυτή τη δραματική εικόνα μετέφεραν χτες το πρωί και οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ της Νέας Ιωνίας στο κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που με επικεφαλής τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθήνας-Πειραιά Θανάση Παφίλη περιόδευσε στον Οργανισμό. Μαζί τους ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Τσουκαλάς. Τα στελέχη της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» συζήτησαν με τους εργαζόμενους αλλά και με κάποιους από τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ που βρέθηκαν στο χώρο. Βέβαια, ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών είναι σίγουρο ότι οι λίστες των ανέργων θα... αξιοποιηθούν από αρκετά γραφεία υποψηφίων δημάρχων, που θα «παίξουν» με την αγωνία μερικών χιλιάδων ανθρώπων...

«Αγωνιζόμαστε για μια Αυτοδιοίκηση που θα πρωταγωνιστεί και θα συντάσσεται με το εργατικό κίνημα, που θα υπερασπίζει και θα διεκδικεί το δικαίωμα στη δουλιά. Αντιπαλεύουμε τη σημερινή φιλοσοφία της Αυτοδιοίκησης που λειτουργεί σαν κυβερνητικός υπάλληλος εφαρμογής Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και διάφορων άλλων προγραμμάτων, που μοναδικό στόχο έχουν να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι απλά μέσα από τέτοια προγράμματα διαιωνίζουν τη θέση τους στην ουρά της ανεργίας». Με την παραπάνω επισήμανση ο Θανάσης Παφίλης, μιλώντας προς τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, ξεκαθάρισε την πολιτική θέση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Θανάσης Παφίλης συναντήθηκε και με τον διευθυντή του συγκεκριμένου παραρτήματος του Οργανισμού, Σταύρο Μακρή, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι όπως λειτουργεί σήμερα ο ΟΑΕΔ, δεν μπορεί να προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στους ανέργους. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στις ηλικίες 45-55 των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλιά. Ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι «η πολιτική που ακολουθείται στο θέμα της ανεργίας έχει μετατρέψει τον ΟΑΕΔ από υπηρεσία επιδότησης των ανέργων σε υπηρεσία επιδότησης των εργοδοτών. Δίδονται τεράστια ποσά στο εργοδοτικό κεφάλαιο, το οποίο χρησιμοποιεί τους άνεργους για να εξασφαλίσει ευκαιριακό και εξευτελιστικά φτηνό εργατικό δυναμικό».

O Π. Τσουκαλάς, με τη σειρά του, υπογράμμισε: «Η ανεργία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζει ιδιαίτερα τη νεολαία και τις γυναίκες και αυτό δυστυχώς καταγράφεται και στο δικό μας δήμο». Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, συμπλήρωσε ο ίδιος. Ο Θανάσης Παφίλης, μιλώντας τόσο προς τους εργαζόμενους όσο και προς τους ανέργους, τους κάλεσε «να ενισχύσουν και με την ψήφο τους τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", η οποία σταθερά παλεύει μαζί με το λαϊκό κίνημα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης και απάνθρωπης πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαποράκι μεταφοράς κονδυλίων ο ΟΑΕΔ (2006-10-05 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή και την επομένη των εκλογών (2002-10-14 00:00:00.0)
Στηρίζουν «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (2002-10-09 00:00:00.0)
Συζήτηση με Παφίλη - Χαλβατζή στο ΤΕΙ Αθήνας (2002-10-01 00:00:00.0)
Αύριο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου (2002-09-11 00:00:00.0)
Ελπίδα και προοπτική για τους εργαζόμενους (2002-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ