Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μετράει κάθε ώρα και στιγμή

Ποτέ δεν ήταν περίπατος η εκλογική διαδικασία για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες. Ηταν πάντα μια δύσκολη μάχη που δίνεται στο γήπεδο του αντιπάλου και με τους κανόνες του αντιπάλου. Και καθώς ποτέ - και σωστά - το βάρος της δικής μας καθημερινής δράσης δεν έπεφτε στην οικοδόμηση εκλογικών μηχανισμών που δουλεύουν όλη την τετραετία με στόχο το μάντρωμα, τον εκβιασμό, την ποδηγέτηση του πληθυσμού, έτσι που την κρίσιμη στιγμή να ψηφίζει ό,τι από καιρό του έχουν υποβάλει, αυτή η μάχη δινόταν πάντα με δυσμενείς όρους για τις πραγματικές λαϊκές δυνάμεις.

Απ' αυτή τη σκοπιά και η ειδική «μάχη του ψηφοδελτίου» - όπως έχει καταγραφεί να λέγεται η διαδικασία αυτών των τελευταίων ημερών μέχρι τις εκλογές - έχει την ξεχωριστή σημασία της. Μάλιστα για μας πρέπει - και μπορεί - να αποτελεί και προνομιακό πεδίο δράσης. Και γιατί δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε με όρους ποιοτικούς και για τα πρόσωπα. Αλλά πολύ περισσότερο γιατί η διεξαγωγή της μας επιβάλλει να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο σε ευθεία αντιπαράθεση με το μέχρι τώρα αποτέλεσμα της ιδεολογικής ποδηγέτησης και, συγκρουόμενοι με αυτό, να επιδιώξουμε να αναδείξουμε στις συνειδήσεις την αλήθεια για τη βαρβαρότητα που επιδιώκει να νομιμοποιηθεί και εκλογικά.

Αυτό που για τους αστούς έχει να κάνει με ψηφοθηρία, για μας είναι ένας ακόμα τρόπος να μιλήσουμε, όχι για τον υποψήφιο που παριστάνει το «σωτήρα», αλλά για τον ψηφοφόρο που έχει προβλήματα. Ζητώντας την ψήφο του ζητάμε να πάρει θέση αυτός καθαυτός ως συνείδηση που δεν ανέχεται πλέον την κοροϊδία. Που δεν εκχωρεί σε «σωτήρες» το αύριό του. Που απαντά περήφανα στους εκβιασμούς. Κουβεντιάζουμε μαζί του όχι για το πρόβλημα, αυτό το ξέρει πριν από μας, μα για την αιτία και την πραγματική διέξοδο. Είναι αυτό που μας ξεχωρίζει. Κι είναι αυτό που κάνει κι αυτή τη μάχη από αφορμή για να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, να είναι ταυτόχρονα και μια μάχη που μπορεί να έχει και άμεσα αποτελέσματα.

Κάθε ένας που κερδίζεται μέσα από αυτή τη διαδικασία, σ' αυτή τη φάση ως στήριξη και με ψήφο στους αγωνιστικούς συνδυασμούς, είναι η πόρτα που θα χτυπήσουμε κι αύριο για το συλλαλητήριο, είναι ο σύντροφος στη δουλιά που θα οργανωθεί στο σωματείο, είναι ο αυριανός κομμουνιστής που θα 'ρθει για να δώσει και οργανωμένα τη συνέχεια της μάχης. Δεν είναι ένα πέρασμα από πόρτα σε πόρτα η μάχη του ψηφοδελτίου. Είναι αντιπαράθεση και μάλιστα κρίσιμη. Κι απ' αυτή τη σκοπιά κάθε ώρα και στιγμή της μετράει αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ