Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για μια χούφτα δολάρια...

Τελικά φαίνεται ότι η Παιδεία έχει χίλιους δυο τρόπους για να γίνει πιο φτηνή και άλλους τόσους, βέβαια, για να γίνει ακόμα πιο υποβαθμισμένη. Στις ΗΠΑ, όπου κατά κανόνα η εκπαίδευση υπολογίζεται σε δολάρια και μόνο, το νέο που σκαρφίστηκαν ήταν να μειώσουν κατά μία μέρα το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων, σε 100 περίπου εκπαιδευτικές περιφέρειες (αγροτικές κατά κανόνα) προκειμένου να εξοικονομήσουν λεφτά από τα έξοδα μετακίνησης και θέρμανσης, όπως και από προσλήψεις αναπληρωτών.

Η είδηση αντιγράφεται από την ιστοσελίδα του CNN στην οποία φιλοξενούνται και γεμάτες ενθουσιασμό δηλώσεις υπευθύνων, που λένε στους μαθητές, ότι με μία μέρα μάθημα λιγότερο, θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για άλλες ασχολίες και για να δουλέψουν(!).

Αναφέρουμε το γεγονός, για να το έχει υπόψη της και η δική μας κυβέρνηση... Ενόψει «αξιολόγησης» των σχολείων και με δεδομένη την κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας, αλλά και στα πλαίσια του «εξορθολογισμού των δαπανών», θα μπορούσε να δει ανάλογα μέτρα και στη δική μας χώρα. Στο κάτω κάτω, λιγότερο έξυπνοι είμαστε εμείς από τους Αμερικάνους... Αλλωστε, αφού τα φροντιστήρια δουλεύουν, τόσο τις καθημερινές όσο και τα περισσότερα Σαββατο-κύριακα, μπορεί να γίνει κάποιο σκόντο στη λειτουργία των σχολείων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ