Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τα «κατακάθια» και οι «φίλοι» τους

Ολο αυτό το κατακάθι που αποτελεί ό,τι πιο χυδαίο έχει παρεισφρήσει στο χώρο της δημοσιογραφίας προσπαθεί να βγει κι από πάνω. Οι στρεψοδίκες βρίσκουν και τα κάνουν. Οι λασπολόγοι, τα βαποράκια της Ασφάλειας, οι εκπρόσωποι της έντυπης και τηλεοπτικής προστυχιάς (χαϊδεμένα παιδιά του πολιτικού κατεστημένου και χρήσιμα πιτ - μπουλ στην υπηρεσία του εκάστοτε κρατούντος) θέλουν τώρα να εμφανιστούν ως «διωκόμενοι»!

Αφού ασχημόνησαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει, αφού τρεις μήνες τώρα μετέτρεψαν την υπόθεση «17 Ν» σε εμπόριο βλακείας και τα τηλεπαράθυρα σε προαύλιο ακόμα μεγαλύτερης προσωπικής τους κονόμας, τώρα υποδύονται τους «Ρομπέν» του ...τίμιου και έγκριτου ρεπορτάζ!

Στο πλευρό τους, βρίσκονται οι διάφοροι «κοπρίτες», που δέρνουν καμέραμαν φορώντας κουκούλες (όμοια με τη δημοσιογραφία της κουκούλας που καταγγέλλουν). Είναι αυτοί, που έχουν εξασκηθεί να παίζουν το παιχνιδάκι «κλέφτες και αστυνόμοι» χέρι - χέρι με το κράτος. Σ' αυτούς έχει ανατεθεί, τώρα, να συκοφαντήσουν και υπονομεύσουν το αίτημα για «απο-μπατσοποίηση» του δημοσιογραφικού κόσμου.

Αυτοί οι «κοπρίτες» είναι, τελικά, το καλύτερο άλλοθι για τους μετρ της τηλεπαραθυρόβιας εξαχρείωσης.


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ