Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αθλιοι ψηφοθήρες

Ξέρετε κατά πού πέφτει το Αργύρι; Και να ψάξετε με προσοχή το χάρτη της Ελλάδας, δύσκολα θα το βρείτε. Πρόκειται για ένα ορεινό, μικρό και ξεχασμένο χωριουδάκι, ψηλά στην κακοτράχαλη Αργιθέα της Θεσσαλίας, το τελευταίο, γεωγραφικά, σημείο του νομού Καρδίτσας. «Τέρμα θεού», που λένε... Για να πας στο Αργύρι, πρέπει να διαθέτεις... μουλάρι και, μάλιστα, φρεσκοπεταλωμένο. Για περίπου 20 χιλιόμετρα (από το τέλος της ασφάλτου μέχρι το χωριό), ο δρόμος «βλάπτει σοβαρά την υγεία» και την ακεραιότητα του αυτοκινήτου.

Ο πολιτισμός μας δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτή τη «γη της επαγγελίας», που τα πλούσια αγαθά της είναι «κούτσουρα και λιθάρια», λίγες κατσίκες, και κανένα κηπάκι με ζαρζαβατικά, για να πορεύεται η οικογένεια. Οι εκατό περίπου «ευτυχείς» αυτόχθονες κάτοικοί του που παραμένουν εκεί το χειμώνα, φροντίζουν να προμηθεύονται έγκαιρα το απαραίτητο αλεύρι και το αλάτι της χρονιάς - όπως τα παλιά χρόνια, - γιατί, συχνά, ο χιονιάς τους αποκλείει από τον υπόλοιπο κόσμο. Τα δε μετρημένα στα δάχτυλα παιδάκια του χωριού, για να μεταβούν στο γυμνάσιο των Βραγγιανών, να συνεχίσουν τα μαθήματά τους, χρειάζονται... ελικόπτερο.

Και όμως, όλες αυτές τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες πρόσβασης, τις υπερνίκησε ο... κοινωνικά ευαίσθητος πρωθυπουργός «μας». Με μια... ηρωική έφοδο, συνοδευόμενος από ένα εκλεκτό επιτελείο υπουργών και υφυπουργών, έφτασε με ελικόπτερο (ο μάγκας) στο ξεχασμένο Αργύρι, να φέρει στους κατοίκους του το μήνυμα του πολιτισμού και της προόδου της «ισχυρής Ελλάδας», που τη δημιούργησε αυτός, με τη «σκληρή δουλιά» του. Με τις κάμερες όλες επάνω του, με φαμφάρες και ζητωκραυγές μερικών εγκάθετων «πρασινοφρουρών» και λοιπών παρατρεχάμενων, εγκαινίασε εκεί ένα ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών), ένα από τα 1.000 ή και τα 2.000 που σκοπεύει, λέει, να ιδρύσει σε όλη την Ελλάδα (!!!) Δεν έχασε, επίσης, την ευκαιρία, να τους κάνει επί τόπου επίδειξη συστημάτων «τηλεϊατρικής» που θα ...γιατρεύουν και θα εκπαιδεύουν τηλεφωνικώς τους τυχερούς. Για τους μη γνωρίζοντες, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σημαίνει, οδηγίες και συμβουλές, πώς θα βγάλει ο πολίτης ένα πιστοποιητικό γεννήσεως, ή μια ληξιαρχική πράξη θανάτου. Αλλά, πολύ περισσότερο, σημαίνει «βόλεμα» αρκετών χιλιάδων «ημετέρων» και, ασφαλώς, «άγρα», δηλαδή ψάρεμα, πολύ περισσότερων χιλιάδων ψήφων, πολύτιμων για το ΠΑΣΟΚ, τώρα μάλιστα που το στόμα του γκρεμού (του κινδύνου απώλειας της εξουσίας), χάσκει μπροστά του ορθάνοιχτο και αβυσσαλέο.

Γι' αυτό, λοιπόν, οι απανταχού της Ελλάδας προδομένοι και εξαπατημένοι «Αργυριώτες», που με τα καμώματα ετούτα της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης νιώθετε να προσβάλλεται βάναυσα η νοημοσύνη και το φιλότιμό σας, δώστε σε αυτούς τους άθλιους και αναίσχυντους ψηφοθήρες την απάντηση που τους χρειάζεται. Στις επικείμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές (αλλά και στις βουλευτικές, όποτε αυτές έρθουν), κάντε την ψήφο σας βόλι θανατερό, και σημαδέψτε κατακούτελα αυτόν το θρασύτατο πολιτικό απατεωνίσκο που μας έλαχε για κυβερνήτης, καθώς και τον άλλο, τον ευτραφή «Μπούλη» της ΝουΔού, που περιμένει με λαχτάρα να παραλάβει την κουτάλα της εξουσίας, και ανοίξτε εσείς, πραγματικά με το σπαθί σας, το δρόμο για μια άλλη πορεία αυτού του τόπου, για το συμφέρον και προς όφελος της πατρίδας μας και του λαού της.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ