Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Μαζική αντιπολεμική δράση

Μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Οκτώβρη, ενάντια στην επέμβαση στο Ιράκ και αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

ΧΑΝΙΑ (ανταπόκριση).--

Την αντίθεσή του, στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για νέο αιματοκύλισμα σε βάρος του ιρακινού λαού, διαδηλώνει ο λαός των Χανίων με συλλαλητήριο που διοργανώνουν μαζικοί φορείς της πόλης την Πέμπτη 3 Οκτώβρη στην πλατεία της Αγοράς στις 7 το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φορείς, καλούν το χανιώτικο λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στις ορέξεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων.

Οπως τονίζουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - πρόσκλησή τους οι φορείς των Χανίων: «Τα γεράκια του πολέμου, οι παγκόσμιοι τρομοκράτες των λαών (ΗΠΑ) ετοιμάζουν ξανά τον πόλεμο. Χωρίς προσχήματα αυτή τη φορά, χωρίς το πρόσχημα του Μπιν Λάντεν που χρησιμοποιήθηκε για την ισοπέδωση του Αφγανιστάν. Χωρίς το πρόσχημα της επέμβασης του Σαντάμ στο Κουβέιτ που είχε τότε ο πατέρας Μπους... Μα έχει λέει το Ιράκ επικίνδυνα όπλα. Τώρα μάλιστα! Μιλάνε οι εγκληματίες της Χιροσίμα, του Ναγκασάκι, του Βιετνάμ, των Βαλκανίων, των παιδιών του Ιράκ και όλων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτοί που έχουν εξοπλίσει τον Σαντάμ όπως και μια σειρά άλλα εγκληματικά καθεστώτα σε όλο τον πλανήτη. Αυτοί που οπλίζουν ξανά το δολοφονικό χέρι του φασίστα Σαρόν εις βάρος του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης».

«Οι λαοί όμως έχουν ήδη απαντήσει, είναι εναντίον. Οχι βέβαια οι υποκριτικές κυβερνήσεις της ΕΕ που τούτες τις μέρες (4-5 Οκτώβρη) έχουν σύναξη στο Ρέθυμνο και αναζητούν (αν τα βρουν) τρόπους για να συμμετάσχουν στο νέο μοίρασμα της λείας του πετρελαίου στο Ιράκ και συνολικά στη Μέση Ανατολή. Είναι αντίθετοι οι λαοί όλου του πλανήτη που μαστίζονται καθημερινά από τη ληστρική μανία, την τρομοκρατία και τις σφαγές των ιμπεριαλιστών. Αυτοί, όλο και περισσότεροι κατανοούν πλέον πως μόνο ένα μέτωπο πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο μπορεί να φράξει το δρόμο στους απροκάλυπτους φονιάδες ιμπεριαλιστές».

«Χρειάζεται να αντισταθούμε! Η στάση του λαού μας δεν μπορεί να αφήνεται στους "χειρισμούς" της κυβέρνησης ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ, που τελικά θα την οδηγήσουν και την οδηγούν ήδη στην αποδοχή της μετατροπής της χώρας μας σε ορμητήριο του προετοιμαζόμενου πολέμου.

Ο λαός μας ενωμένος και αποφασισμένος μπορεί να αντισταθεί αποτελεσματικά. Το λαό που αντιστέκεται φοβούνται ΗΠΑ - ΕΕ, CIA και μυστικές υπηρεσίες, που μαζί με την ντόπια αντιλαϊκή ηγεσία και τα ΜΜΕ εξαπέλυσαν τους προηγούμενους μήνες τη γνωστή εκστρατεία δυσφήμισης των λαϊκών αγώνων, με αφορμή την υπόθεση της λεγόμενης 17 Νοέμβρη...

Μπορούμε να αντισταθούμε και οφείλουμε να το κάνουμε ΤΩΡΑ! Μαζικά και αποφασιστικά!!! Διεκδικώντας ΟΧΙ στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της χώρας μας, αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, έξω οι βάσεις».

Το κείμενο - κάλεσμα προς τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία υπογράφουν: η Επιτροπή Ειρήνης, η Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου, η «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία», η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», η «Αριστερή Δημοτική Κίνηση», «Χανιά των Πολιτών» και η ΕΛΜΕ Χανίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2009-08-08 00:00:00.0)
Προκλητική περιοδεία του Αμερικανού πρέσβη(2005-07-20 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός για τη μηχανοκίνητη πορεία(2003-02-27 00:00:00.0)
Αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι να αποτραπεί ο πόλεμος(2003-02-18 00:00:00.0)
«ΟΧΙ στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας»(2002-10-04 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος των φονιάδων(2002-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ