Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ «17Ν»
Δημοσιεύματα του Τύπου

Το «Εθνος της Κυριακής» σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ερευνες για... κλάματα» δημοσιεύει πληροφορίες προερχόμενες από ανώνυμη πηγή σχετικά με το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει οι διωκτικές αρχές στην 27χρονη αναζήτηση της «17Ν». Το δημοσίευμα αναφέρει: «... όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το "Εθνος της Κυριακής" ορισμένα από τα πρόσωπα που σκιαγραφήθηκαν ως ύποπτα προέρχονται από λίστα ονομάτων που είχε καταρτιστεί πριν από ενάμιση χρόνο και επιδείχτηκε στον πρωθυπουργό από τον διοικητική της ΕΥΠ Π. Αποστολίδη. Στη λίστα περιλαμβάνονται 14 ονόματα προσώπων που κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί ως ύποπτα για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς και ορισμένα ακόμη που ουδέποτε είχαν απασχολήσει... Το περιεχόμενό της έγινε γνωστό και στα κλιμάκια των βρετανικών υπηρεσιών. Το πρώτο ερώτημα που ετέθη αφορούσε τη χρονική στιγμή της εκπόνησής της. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής και των ξένων υπηρεσιών της περιόδου εκείνης, εστιάζονταν σε δύο άτομα που είχαν εξαφανιστεί μετά τη μεταπολίτευση και οδηγήθηκαν εν συνεχεία στο πρόσωπο του Αλ. Γιωτόπουλου για τον οποίο στη λίστα της ΕΥΠ δεν υπήρχε καμία αναφορά. Το δεύτερο ζήτημα που ετέθη μετά την επιλεκτική διαρροή ονομάτων, ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση εξάρθρωσης της "17Ν". Το θέμα αντιμετωπίστηκε αρχικά... με την εξαίρεση της ΕΥΠ από την αντιτρομοκρατική επιχείρηση και οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν στο έπακρο με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της υπηρεσίας προ δεκαημέρου».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι «δύο τρίχες από τα κεφάλια των τρομοκρατών της "17Ν", που δολοφόνησαν το πρωί της 15ης Νοεμβρίου το Ελληνοαμερικανό πλοίαρχο της "Τζάσμαγκ" Τζ. Τσάντες και τον οδηγό του, δε θα ρίξουν ποτέ φως στην πιο σκοτεινή ενέργεια της οργάνωσης! Μετά τις πρώτες απόπειρες αξιοποίησής τους, χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου!»

Η «Ελευθεροτυπία» αναφέρει πως «στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, γνωστά στις διωκτικές αρχές, αναζητεί ο εισαγγελέας Διώτης προκειμένου να λύσει τον γρίφο των οργανώσεων ΕΛΑ και "1η Μάη". Οι επισκέψεις του κ. Ιωάννη Διώτη, οι οποίες θα συνεχιστούν - σύμφωνα με πληροφορίες - μέσα στην εβδομάδα, συντείνουν στην άποψη ότι οι - ήδη - έγκλειστοι στις φυλακές για συμμετοχή στη "17Ν" ενδέχεται να αποτελέσουν βασική "δεξαμενή" πληροφοριών και για άλλες οργανώσεις».

Τα «Νέα» παραθέτουν και μία ακόμη... ενδιαφέρουσα πληροφορία: «Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Κορυδαλλό έχει τοποθετηθεί πάνω από το προαύλιο τόσο των ανδρικών όσο και των γυναικείων φυλακών ειδικό συρμάτινο δίχτυ για την περίπτωση που κάποιο από τα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης επιχειρήσει να αποδράσει με τη βοήθεια ελικοπτέρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ