Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αντικομμουνισμός τυφλώνει...

Και, βεβαίως, το Πολυτεχνείο εμπνέει και φρονηματίζει το λαό μας και ιδιαίτερα τη νεολαία μας, που, και φέτος, τίμησαν την επέτειο με τις μεγαλειώδεις πορείες και τις πολύμορφες εκδηλώσεις που έγιναν σ' όλη τη χώρα. Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι το ανεξαρτησιακό -αντιιμπεριαλιστικό πνεύμα που συμβολίζει το Πολυτεχνείο, ενοχλεί τους οπαδούς του ρεαλισμού της υποταγής.

Μια τέτοια θλιβερή περίπτωση, φαίνεται να αποτελούν στην Κέρκυρα, η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κωνσταντίνα Σφήκα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Μάριος Καμπάνης. Οι παραπάνω επιδόθηκαν σε μια θρασύτατη αντιδημοκρατική -αντικομμουνιστική επίθεση, την περασμένη Δευτέρα, σε τρεις ΚΝίτισσες, επειδή διακινούσαν την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο. Η διευθύντρια, λειτουργώντας σαν ...παιδονόμος αντί για παιδαγωγός, δεν αρκέστηκε σε απειλές, ότι θα φέρει την αστυνομία. Τυφλωμένη και από αντιΚΚΕ εμπάθεια, «στόλισε» τις μαθήτριες, χαρακτηρίζοντάς τες «τραμπούκους, φασίστες και... πρεζόνια» και έβριζε το ΚΚΕ, λέγοντας πως «από το 5% θα πάει στο 1%»!

Σε άλλες περιπτώσεις, θα λέγαμε «άξιος ο μισθός σας». Η προαναφερόμενη κυρία, όμως, υποτίθεται πως είναι πρωτίστως παιδαγωγός. Υποτίθεται πως διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά στα ιδανικά και τις αξίες, που σφράγισαν την εξέγερση του Νοέμβρη. Προφανώς, δεν το κάνει. Και τούτο ακριβώς κάνει το περιστατικό πολύ σοβαρότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ