Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμφωνεί αλλά δεν υπογράφει

Απέσυρε τελικά την υπογραφή του από το ιδρυτικό κείμενο της «Πατριωτικής Κίνησης» ο Δ. Σουλιώτης μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, όπως γνωστοποίησε χτες έπειτα από την «απολογία» του στην Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού, που συνεδρίασε για να εξετάσει μεταξύ άλλων και αυτό το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Κωνσταντόπουλος είχε δημόσια καταφερθεί εναντίον της πρωτοβουλίας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, ενώ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιβληθεί ποινή στον Δ. Σουλιώτη για τη συμμετοχή του στην Κίνηση.

Στη δήλωσή του ο Δ. Σουλιώτης αναφέρει ότι: «Η διαχείριση της πρωτοβουλίας και οι εξελίξεις γύρω από τη συγκρότηση της "πατριωτικής κίνησης", που ακολούθησαν, και ιδιαίτερα η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΝ και του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, καθώς και η δημόσια αποδοκιμασία της προσωπικής συμμετοχής μου από το σύντροφο Ν. Κωνσταντόπουλο στην Κίνηση αυτή, κρίνω ότι δεν προσφέρουν το έδαφος μιας δημιουργικής και ακώλυτης συμμετοχής μου στην πρωτοβουλία που αναλήφθηκε».

Οπως δήλωσα - συνεχίζει - και στην ΠΓ του ΣΥΝ που κλήθηκα για το ζήτημα αυτό: «Απορρίπτω την κριτική που έγινε στην υπό συγκρότηση Κίνηση για το "σχέδιο Ανάν", μια κριτική που ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρεί να την ταυτίσει με τις έννοιες της πατριδοκαπηλίας ή του εθνικισμού. Θεωρώ ότι ο πατριωτισμός είναι μια κορυφαία αξία των εθνών και των λαών την οποία ο λαός μας θα διαφυλάξει και θα υπερασπίσει από τις επικίνδυνες και εκφυλιστικές θεωρίες του ιμπεριαλιστικού κοσμοπολιτισμού για να κάμψει τις αντιστάσεις των λαών. Επαναδιατυπώνω την αντίθεσή μου στο "σχέδιο Ανάν" το οποίο κινείται στον αντίποδα μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα στα πλαίσια μιας ενιαίας δικοινοτικής και διζωνικής ομοσπονδίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ