Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η μισή αλήθεια...

Πράγματι, η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα. Και είναι δυο φορές ολόκληρο, όταν δε λέγεται ούτε καν η μισή αλήθεια, αλλά η μισή της μισής. Ας εξηγήσουμε, όμως, σε τι αναφερόμαστε.

Πρώτο ζήτημα: Σε δελτίο Τύπου της ΚΕΔΑ αναφέρεται ότι ο Δ. Κορφιάτης απέστειλε επιστολή στον «Ρ», η οποία απαντούσε σε σχόλιο της εφημερίδας και δε δημοσιεύτηκε. Ο «Ρ», όμως, δεν έλαβε τέτοια επιστολή και έμαθε για την ύπαρξη και το περιεχόμενό της από το προαναφερόμενο δελτίο Τύπου.

Δεύτερο ζήτημα: Στην επιστολή του ο Δ. Κορφιάτης, επιβεβαιώνοντας τα όσα σχολιάσαμε, παραδέχεται ότι συνεργάστηκε με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Πειραιά και - συμμετέχοντας στο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο - εκλέχθηκε αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΒΕΕ, αφού παραιτήθηκε το ισοψηφήσαν μαζί του στέλεχος της ΠΑΣΚΕΒΕ. Συμπληρώνει, όμως - κατηγορώντας μας ότι λέμε τη μισή αλήθεια - «ότι στις ίδιες εκλογές το ΚΚΕ και η ΝΔ συνεργάστηκαν επισήμως σε κοινό ψηφοδέλτιο με τίτλο "Αγωνιστική Συνεργασία"».

Απ' όσα αναφέρει ο Δ. Κορφιάτης ένα μόνο είναι αληθινό, η ύπαρξη δυο ψηφοδελτίων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Πειραιά. Το ένα, όμως, είχε επικεφαλής τον κομμουνιστή Θ. Παναγόπουλο και στις προγραμματικές θέσεις του κυριαρχούσε η κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και των «ευρω-μονόδρομων» και γενικότερα η αντιμονοπωλιακή λογική. Ενώ, το άλλο - στο οποίο συμμετείχε και ο Δ. Κορφιάτης - είχε επικεφαλής στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και οι θέσεις του εξωράιζαν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ