Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων

Συνάντηση μιας ώρας είχε χτες στου Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, αντικείμενο της οποίας ήταν, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία του ΚΥΣΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 του Νοέμβρη, με θέμα την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί αμυντικών θεμάτων, αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Σαφλιάνης. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γ. Παπαντωνίου, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σημείωσε:

«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τις εισηγήσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, σε ό,τι αφορά την πρόοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων μας. Απλώς θα δώσω το στίγμα, γιατί θα τα πούμε τη Δευτέρα (25/11) αναλυτικά. Το στίγμα είναι: Περιορισμός των αμυντικών δαπανών. Περιορισμός στο ελάχιστο δυνατό όριο, έτσι ώστε και να προχωρήσει ο εξορθολογισμός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όσον αφορά την οικονομική διαχείριση για την κατεύθυνση των οπλικών συστημάτων σε σύγχρονα όπλα και όχι πλέον σε παραδοσιακά όπλα, από τα οποία έχουμε αρκετά σε ποσότητες και σε είδη.

Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να εξασφαλίσουμε αυξημένους πόρους για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή αυτής της στροφής στις αμυντικές δαπάνες μας και θα το σηματοδοτήσουμε τη Δευτέρα. Αλλά, βεβαίως, θέλω να σημειώσω ότι όλα τα οπλικά συστήματα που έχουμε προβλέψει στο εξοπλιστικό πρόγραμμα με τις περικοπές που είχαμε εισαγάγει το 2001 θα εφαρμοστούν κανονικά. Αλλά η κατεύθυνση θα είναι μια κατεύθυνση αυτοσυγκράτησης, διότι αυτό εξυπηρετεί πλέον και τις αμυντικές ανάγκες μας, αλλά και τους ευρύτερους κοινωνικούς στόχους της κυβέρνησης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο υπουργός διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές - πέρα από τις ήδη εξαγγελμένες - στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ επέρριψε ευθύνες για τις παραβιάσεις του FIR Αθηνών τη μέρα παραμονής του Τ. Ερντογάν στην Αθήνα στην ...«ασταθή ισορροπία ανάμεσα στην πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία στην Αγκυρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ