Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμπτώματα της «απορύθμισης»

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της 13.2.2003 είχε προγραμματιστεί να γίνει συζήτηση εφ' όλης της ύλης για την υγεία. Ομως δυο μέρες πριν (11.2.2003) έπεσε το ελικόπτερο το ΕΚΑΒ και στο Υπουργικό Συμβούλιο κυριάρχησε αυτό το θέμα. Επιπλέον το δυστύχημα ήταν και η αιτία για την αναβολή των εγκαινίων (12.2.2003) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη - ενώ υπήρξε μια ακόμα αναβολή εγκαινίων (26.2.2003). Πάντως και πριν τα χτεσινά εγκαίνια, σημειώθηκε ατύχημα στο νοσοκομείο «Μεταξά», όπου έπεσε ένα ασανσέρ και τραυματίστηκαν οχτώ άνθρωποι.

Συμπτώσεις; Ισως. Αλλά και αυτά τα γεγονότα αποτελούν κρίκους της απορύθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας που επιβάλλει η κυβέρνηση με τη διαβόητη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ.

Και μια ακόμα «σύμπτωση»: Πριν τρία χρόνια (6.3.2000) ο Κ. Σημίτης εγκαινίασε - για προεκλογικούς λόγους - το νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, που ακόμα δε λειτουργεί πλήρως. Και από εκεί διακήρυξε: «Εμείς έχουμε επεξεργαστεί αυτή τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ», για τα... κέρδη της οποίας καμαρώνει τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ