Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζητείται απάντηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στις μέχρι σήμερα αποφάσεις και ντοκουμέντα της ΕΕ που αφορούν το Ιράκ, δεν αναφέρεται το παραμικρό σχετικά με το συγκεκριμένο πολιτικό καθεστώς και την εσωτερική πολιτική κατάσταση της πολύπαθης αυτής χώρας. Οι αρχές του διεθνούς δικαίου, όπως και αυτές του ΟΗΕ, επίσης, σαφώς απορρίπτουν και καταδικάζουν τις έξωθεν επεμβάσεις στα εσωτερικά μιας χώρας, ακόμη κι αν η τελευταία κυριαρχείται από μια δικτατορία σαν αυτή του Σ. Χουσεΐν. Το πολιτικό καθεστώς της οποιασδήποτε χώρας είναι υπόθεση αποκλειστικά και μόνο του λαού της και όχι των όποιων αυτόκλητων «προστατών».

Τα σημειώνουμε όλ' αυτά, γιατί σε άρθρο του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, στη «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ», αναφέρονται και τα εξής: «Το Ιράκ θα είναι επίσης η περίπτωση στην οποία θα κριθεί η μάχη μας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, των βασικών μας ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, ποιους εκπροσωπεί και στο όνομα τίνος λέει τα παραπάνω ο κ. Παπανδρέου; Εχει αποφασίσει η κυβέρνηση Σημίτη την προσχώρηση της Ελλάδας στην εκστρατεία του Μπους να επιβάλει το αμερικανικό μοντέλο «δημοκρατίας» σε όλο τον πλανήτη; Μήπως, υπάρχουν σχετικές αποφάσεις της ΕΕ; ΄Η, μήπως, οι θέσεις αυτές απηχούν τις προσωπικές απόψεις του υπουργού Εξωτερικών;

Περιμένουμε την απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ