Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώσεις - απάντηση στη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ

Σημαντικό σταθμό στο συντονισμό του αντιπολεμικού και αντιΝΑΤΟικού κινήματος της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσουν η μεγάλη λαϊκή αντισύνοδος και το συλλαλητήριο αντίστασης που οργανώνει η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις 15 και 16 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ.

Το Σάββατο 15 Μάρτη στη 1 μμ θα πραγματοποιηθεί μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πύλη του λιμανιού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ξεκινήσει στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» η λαϊκή αντισύνοδος στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων, κινημάτων και κινήσεων από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Στη διάρκεια των εργασιών θα γίνει συζήτηση και θα κατατεθεί η εμπειρία που υπάρχει από τη μέχρι τώρα δράση ενάντια στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», το δόγμα των προληπτικών πολέμων, τον Ευρωστρατό και το «νέο» ΝΑΤΟ, τους επαγγελματικούς στρατούς.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του βρώμικου ΝΑΤΟικού πολέμου εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και ενόψει της νέας επίθεσης που ετοιμάζουν τα «γεράκια» του πολέμου εναντίον του Ιράκ, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας και της Θράκης καλούνται να δώσουν μαζικά και αποφασιστικά το «παρών» στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Να ορθώσουν το ανάστημά τους, μαζικά να καταδικάσουν την επικίνδυνη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και να διεκδικήσουν απεμπλοκή της χώρας μας από το νέο πόλεμο.

Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις οργανώνονται με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ, του ΠΑΜΕ και του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου. Ηδη πολλοί φορείς σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στη μεγάλη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης και παράλληλα προγραμματίζουν πολύμοφρες τοπικές εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ