Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΔΕΣΚΑΤΗ
Εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο

Στις 2 του Μάρτη, Κυριακή στις 11.00, στην κεντρική πλατεία της Δεσκάτης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συγκέντρωση καταγγελίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του λαού του Ιράκ.

Την πρωτοβουλία είχε ο Σύλλογος Γυναικών Δεσκάτης και συμμετείχαν το Σωματείο Οικοδόμων και ο Αγροτικός Σύλλογος (ΑΣ).

Με την ομιλία της προέδρου Κυρατσούλας Κεραμίδα, ξετυλίχτηκαν καθαρά τα αίτια και οι στόχοι του πολέμου, συνέπειες της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης, οι αντιθέσεις αλλά και οι κοινές στοχεύσεις ΗΠΑ - ΕΕ, ο μονόδρομος της ανάπτυξης του φιλειρηνικού κινήματος των λαών κ.ο.κ.

Με ιδιαίτερη έμφαση απαιτήθηκε, ως έκφραση των αντιπολεμικών αισθημάτων του δεσκατιώτικου λαού, από την προεδρεύουσα της ΕΕ ελληνική κυβέρνηση, να σταματήσουν και να παρθούν πίσω οι διευκολύνσεις προς τους εγκληματίες. Να μην υπάρχει καμία εμπλοκή της χώρας και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις - σε επίπεδο - για την απομόνωση και δυσχέρανση των σχεδίων τους για ένα νέο ακόμη έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας.

Χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του ΑΣ Κώστας Τζιώλας, ενώ διαβάστηκε και το ψήφισμα του Σωματείου Οικοδόμων που για καιρό κυκλοφόρησε πλατιά στους κόλπους της κοινωνίας της Δεσκάτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ