Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η εκδήλωση στη μνήμη του Ν. Νικηφορίδη

Σήμερα συμπληρώνονται 52 χρόνια από τη δολοφονία του νεολαίου αγωνιστή της ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη. Στις 6 το απόγευμα, θα γίνει πολιτική εκδήλωση στη μνήμη του, στο πάρκο Ειρήνης στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), η Επιτροπή Ειρήνης Συκεών και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά και να δηλώσουν, για άλλη μια φορά, την απόφασή τους να αντισταθούν στη νέα βρώμικη επιχείρηση του ιμπεριαλισμού στο Ιράκ.

Η παλικαρίσια στάση του Νικηφορίδη και η αφοσίωσή του στα ιδανικά της ειρήνης και της ανεξαρτησίας μπορούν και πρέπει να βρουν μιμητές. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον του Ιράκ στις 15 Φλεβάρη, η καθημερινή έμπρακτη καταδίκη της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης με την περικύκλωση λιμανιών και αεροδρομίων, αποτελούν τον καλύτερο φόρο τιμής στον αδούλωτο οραματιστή της ειρήνης.

Σε μια περίοδο, όπως η σημερινή, που η ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, οι βρώμικες πολεμικές επιχειρήσεις και οι σφαγές αθώων, συνοδεύονται από την πλευρά των κυρίαρχων δυνάμεων με κηρύγματα συμβιβασμού, ο λαός και η νεολαία δεν έχει άλλο δρόμο παρά να βαδίσει στα χνάρια του Νίκου Νικηφορίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ