Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΘΗΝΑ
Ξεδιπλώνονται νέες μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις

Από τις τελευταίες κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας στην Αθήνα
Από τις τελευταίες κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας στην Αθήνα
Στο πόδι βρίσκονται, ήδη, οι φιλειρηνικές δυνάμεις σ' ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Η ΕΕΔΥΕ, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες άλλοι μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε αντιπολεμικό συναγερμό, για την αποτροπή του πολέμου εναντίον του ιρακινού λαού. Για να διακόψει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση κάθε διευκόλυνση της προετοιμασίας του και συμμετοχής της χώρας σ' αυτόν.

- Το Σάββατο 15 του Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και στην πορεία, που θα ακολουθήσει προς τα γραφεία της ΕΕ και την αμερικάνικη πρεσβεία, το αντιπολεμικό κίνημα του Λεκανοπεδίου θα στείλει νέο ηχηρό μήνυμα. Οι διοργανωτές της κινητοποίησης φιλοδοξούν αυτή να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα και να συγκλονίσει, για ακόμα μια φορά, την πρωτεύουσα.

- Παράλληλα, μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 14 του Μάρτη, στις 5 μ.μ., το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα περικυκλωθεί από χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενόψει και της Συνόδου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, που θα πραγματοποιείται εκείνες τις μέρες στην Αθήνα.

- Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η ΕΕΔΥΕ έχει προγραμματίσει την πραγματοποίηση ημερίδας για την Τετάρτη 12 του Μάρτη με θέμα: «Ο ρόλος των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ευρωστρατού και ΟΗΕ, όπως αυτός εξελίσσεται σήμερα στα πλαίσια της προετοιμασίας του πολέμου κατά του Ιράκ και των επόμενων στόχων τους».

Οι δυναμικές αυτές κινητοποιήσεις, όπως τονίζουν και οι μαζικοί φορείς που θα πάρουν μέρος σ' αυτές, πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και του Πειραιά, σε κάθε γωνιά της χώρας. Επίσης, οι φορείς καλούν το λαό όλης της χώρας - πέρα και ξέχωρα από τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις - την πρώτη μέρα του πολέμου, να γεμίσει τους δρόμους και να διατρανώσει την αντίθεσή του στην έναρξη του νέου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ