Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ»: «Με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Μιχ. Μαργαρίτη να κλέβει την παράσταση και να κάνει το παν για την αποφόρτιση της διαδικασίας ξεκίνησε χθες η μεγάλη δίκη της 17Ν - ίσως η μεγαλύτερη της μεταπολίτευσης - διαψεύδοντας όλους εκείνους που ανησυχούσαν για τη δημοσιότητα και τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Ο κ. Μαργαρίτης, αντιμετωπίζοντας με αμεσότητα τους κατηγορουμένους, δείχνοντας ότι δεν έχει καμία προκατάληψη, κατάφερε από τις πρώτες στιγμές της διαδικασίας να καταστήσει ελάσσονα τα μείζονα και να καταδείξει κατά τρόπον σαφή ότι ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης» (από το κύριο θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ: «Εν μέσω δεκάδων δικηγόρων και δημοσιογράφων, κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, την παράσταση έκλεψαν με την προκλητική συμπεριφορά τους οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι. Σε καμία περίπτωση δεν έδωσαν την αίσθηση ότι συναισθάνονται το βάρος των κατηγοριών που τους αποδίδονται και τον τερατώδη χαρακτήρα των πράξεων, που έχουν τελεσθεί. Με χαμόγελα, αστειάκια, φιλοφρονήσεις, χαριεντισμούς μεταξύ τους και με τους συνηγόρους, με γέλια που ασφαλώς δε δικαιολογούνταν από το αιματοβαμμένο κατηγορητήριο, ο θίασος του τρόμου έδωσε μια κακόγουστη παράσταση» (από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ... «Είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα κλουβί σαν τα άγρια θηρία σε ρωμαϊκή αρένα, ήταν η περιγραφή του Δημήτρη Κουφοντίνα εν μέσω αψιμαχιών για τον γυάλινο κλωβό, ο οποίος αποφασίστηκε τελικά να απομακρυνθεί από την αίθουσα του δικαστηρίου. Το πρώτο αίτημα των φερόμενων ως μελών της "17 Νοέμβρη" έγινε δεκτό χθες από τους δικαστές. Ο πρόεδρος Μιχ. Μαργαρίτης με αρκετές δόσεις χιούμορ και περισσεύματα υπομονής έδωσε - εμμέσως - "διορία" ως την ερχόμενη Τρίτη στους συνηγόρους υπεράσπισης να ρίξουν στη "μάχη" τα νομικά τους επιχειρήματα» (από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

«ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΞΗ»: «Το ελληνικό κράτος εμφανίζεται ανίκανο να οργανώση σωστά μία ποινική δίκη. Αυτά που συνέβησαν χθες στην αίθουσα του Κορυδαλλού θα ήταν αδιανόητα σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου. Ο δε λόγος για τον οποίο συνέβησαν, είναι ένας: Σε αντίθεση με την απόλυτη τάξη που επικρατεί στα δικαστήρια όλων των πολιτισμένων κρατών, στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης σύγχυσις ρόλων, θεσμών και εξουσιών» («ΕΣΤΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ