Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η Ελλάδα συμμετέχει στον πόλεμο ενεργότατα και είναι μια από τις 48 χώρες που ευχαριστεί ο Πρόεδρος Μπους για τη βοήθεια που δίνει στον πόλεμο και αυτό δεν έχει το θάρρος να το αναγνωρίσει ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Τη διαπίστωση αυτή που ξεσκεπάζει την κυβερνητική υποκρισία έκανε χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συζήτησης - ενημέρωσης που έγινε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ.

Υπογράμμισε δε ότι φιλειρηνικός αγώνας των λαών είναι ένας αγώνας «που πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη για την αλλαγή συσχετισμού δύναμης σε εθνικό επίπεδο, για την αλλαγή της εξουσίας σε εθνικό επίπεδο. Ως σύγχρονος φιλειρηνικός αγώνας, τόνισε, δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας, σε τελική ανάλυση, και αντικαπιταλιστικός και όχι απλώς ένας αγώνας κατά του πολέμου "στην ουρά" και ακολουθώντας τις κυβερνήσεις χωρών που είτε κάνουν τον πόλεμο είτε συμβάλλουν και ανέχονται αυτόν τον πόλεμο».

Ο πρωθυπουργός παρά τις φραστικές κορόνες περί ειρήνης υπερασπίστηκε την ελληνική εμπλοκή κάνοντας λόγο για υπεράσπιση των «εθνικών συμφερόντων» και σεβασμό στις «συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας». Στήριγμα στις κυβερνητικές επιλογές έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, με το επιχείρημα ότι απαιτείται «εθνική ομοψυχία», ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, τάχθηκε κατά του πολέμου ζητώντας πρωτοβουλίες μέσα στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ