Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΩΝ ΗΠΑ

«ΟΧΙ» ΔΗΜΟΣΙΑ... «Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους να μην την ευχαριστήσει δημόσια για τη συνεισφορά της στον πόλεμο κατά του Ιράκ, εξηγώντας πως κάτι τέτοιο θα την έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ενώπιον της κοινής γνώμης της Ελλάδας, που ήταν σχεδόν πλήρως αντίθετη στον πόλεμο. Ο Λευκός Οίκος απεδέχθη το αίτημα της Αθήνας - και ως εκ τούτου στις δημόσιες ευχαριστίες του προέδρου Μπους προς τις συμμάχους χώρες που τον συνέδραμαν δεν περιελήφθη η Ελλάδα» (Ειρήνη Καρανασοπούλου - ΝΕΑ).

...«ΝΑΙ» ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ... «Στο πλαίσιο της ικανοποίησης που επικρατεί στην Ουάσιγκτον για την ελληνική στάση, κυβερνητικές πηγές θεωρούσαν εξαιρετικά πιθανή μια σύντομη συνάντηση του κ. Μπους με τον πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G8, που θα γίνει στο Εβιάν τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι, αντιθέτως, η αμερικανική πλευρά έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα κατ' ιδίαν συνάντησης με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. H βοήθεια της Ελλάδας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την εκστρατεία τους εναντίον του Ιράκ, έρχεται τέταρτη σε σημασία, έπειτα από τη βοήθεια που παρείχαν η Βρετανία, η Ισπανία και η Πολωνία - τρεις χώρες που ευχαρίστησε δημόσια ο Αμερικανός πρόεδρος» (Στο ίδιο).

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΗΓΕΜΟΝΑ: «Για να καταλάβει κάποιος την άποψη του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για τον κόσμο μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, ας παρακολουθήσει τη διαδρομή που θα ακολουθήσει στο πρώτο μετά τον πόλεμο ταξίδι του στο εξωτερικό: μία επίσκεψη στους νέους φίλους στην Πολωνία και τη Ρωσία, μία «παγερή» ανταπόκριση σε κάποια καθήκοντα με παλαιούς συμμάχους στη Γαλλία και όχι λιγότερες από τρεις στάσεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον Μπους, οι στρατηγικές σχέσεις της Αμερικής στον κόσμο αλλάζουν εντυπωσιακά. Μία νέα γενιά συμμάχων, όπως Πολωνία και Κατάρ, έχει ήδη αποδειχθεί πιο αξιόπιστη από το Παρίσι ή το Βερολίνο» (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΔΙΑΡΚΗΣ «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»: «Με το "δάκτυλο στη σκανδάλη" βρέθηκαν πολλές φορές τις περασμένες δύο εβδομάδες οι κρατικές υπηρεσίες, λόγω πληροφοριών που προειδοποιούσαν για από θαλάσσης τρομοκρατικό χτύπημα ή "διείσδυση" τρομοκρατών μεταμφιεσμένων ως λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με έγκυρες κρατικές πηγές, μια τέτοια πληροφορία οδήγησε σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια της της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης Υπουργών Εξωτερικών που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης» (ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ