Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το χαλάζι ισοπέδωσε ό,τι άφησε όρθιο ο παγετός

Νέο πλήγμα για τους αγρότες Πέλλας και Ημαθίας. Πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι ακριβείς εκτιμήσεις για την κατεστραμμένη φετινή παραγωγή από τον παγετό του Απρίλη, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας ήρθε να σαρώσει ό,τι είχε γλιτώσει από τη μανία της φύσης δυο μήνες πριν, μεγαλώνοντας την απελπισία και την ανασφάλεια των ήδη τσακισμένων φέτος παραγωγών.

Μια ξαφνική ανεμοθύελλα στην περιοχή το βράδυ της Πέμπτης, ήταν αρκετή για να καταστρέψει πολλά θερμοκήπια και καπνοξηραντήρια, ενώ η ισχυρή χαλαζόπτωση «γονάτισε» στην κυριολεξία μεγάλες εκτάσεις με καπνό, σπαράγγια, βαμβάκια, καλαμπόκια, ζαχαρότευτλα και άλλα αγροτικά προϊόντα. Καταστροφική ήταν επίσης και η δυνατή βροχή, ειδικά για τα πρώιμα κεράσια. Για τη συγκεκριμένη μάλιστα δεντροκαλλιέργεια, οι ζημιές επεκτείνονται και στο νομό της Ημαθίας, αφού στην περιοχή της Νάουσας υπάρχουν μεγάλες στρεμματικές εκτάσεις κερασιών.

Οι καλλιέργειες που πληγήκανε περισσότερο από τη νέα θεομηνία, βρίσκονται στα χωριά της Πέλλας Κρύα Βρύση, Αγιος Λουκάς, Εσώβαλτα, Ακρολίμνη και Σταυροδρόμι. Μέχρι και χτες το απόγευμα δεν είχε γίνει ακόμη συνολική εκτίμηση της καταστροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ