Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... αναπτυξιακά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μάς είχε συνηθίσει να κάνει διάφορες δουλειές, αλλά ...τώρα «ξεπλένει» και ...καζάνια πετρελαίων! Για την υπόθεση της «ΠΕΤΡΟΛΑ» και τη συγχώνευση με τα ΕΛΠΕ μιλάμε φυσικά, όπου το ξέπλυμα των χρεών και των προβλημάτων που δημιούργησαν οι ιδιοκτήτες της αναλαμβάνει καθ' ολοκληρίαν ο Ελληνας φορολογούμενος.

Μια εταιρία, που έχει στοιχίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές (δεν ξεχνιέται φυσικά το διαβόητο και ακόμα ανεξιχνίαστο δυστύχημα), που μόλυνε όσο καμία άλλη το περιβάλλον, διακινδυνεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, τώρα μας φορτώνει και τα χρέη της, με το υπουργείο Ανάπτυξης να χειροκροτά.

Τα περί αναπτυξιακών κινήσεων από την πλευρά των «Ελληνικών Πετρελαίων» και τα περί ανεξάρτητων αποφάσεων των αρμοδίων μόνο μειδιάματα μπορούν να προκαλέσουν. Εδώ βλέπουμε τι σημαίνει πραγματικά «διαπλοκή»

Παρεμπιπτόντως, αναδεικνύεται και η κενότητα της κόντρας των τελευταίων εβδομάδων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για την όλη κατάσταση, αφού είναι καταφανές ότι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αμφότεροι μπερδεύονται στα τεκταινόμενα, ο καθένας με τον τρόπο του.

Ετσι κι αλλιώς, συμπίπτουν στο ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων στην ολιγαρχία. Οπως και σε πολλά ακόμη. Και πολύ μικρή σημασία έχει για τους εργαζόμενους - για να μην πούμε καμιά - αν τα ΕΛΠΕ θα καταλήξουν στην «ΠΕΤΡΟΛΑ» ή στη «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ»...

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ταμείων δηλώνει ότι ζήλεψε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας και μας τα έφερε χτες ως παράδειγμα μιλώντας σε ημερίδα. Εκεί, λέει, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων φθάνει το 50%...

Με τέτοια πρότυπα που έχουν στο μυαλό τους, καταλαβαίνετε πού το πάνε. Μόνο που κάθε άλλο παρά θετικά πρόκειται να αντιμετωπίσουν το θέμα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που, ούτως ή άλλως, βλέπουν την περίθαλψή τους να υποβαθμίζεται.


Γρηγοριάδης Κώστας

Μάλιστα, τέτοιες δηλώσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, όταν γίνονται καλοκαίρι. Βλέπετε, όλες οι «πονηρές» τροπολογίες και νομοσχέδια μεσοκαλόκαιρο ετοιμάζονται και κατατίθενται. Και το συγκεκριμένο υπουργείο μάς έχει συνηθίσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ