Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ξεπεταχτείτε και γυρίστε τους την πλάτη»

Την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

«Βρισκόμαστε υπό έξωση». Ηταν οι πρώτες λέξεις του προέδρου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας Χ. Αραφαηλίδη στη συνάντηση που είχε με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ. «Τα κτίρια έχουν εκχωρηθεί στην ΑΤΕ και μας έδωσε προθεσμία μέχρι τον Απρίλη του 2004 για να φύγουμε», πρόσθεσε. Ακολούθησε συζήτηση με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα προβλήματα που προέκυψαν από τον τελευταίο παγετό, αλλά και για τη δραματική, φθίνουσα πορεία της αγροτιάς τα τελευταία χρόνια.

Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε τη θέση του Κόμματος για αποζημίωση 100% της κατεστραμμένης παραγωγής και για την παροχή άτοκων δανείων για την ανακούφιση των αγροτών. «Η μικρομεσαία αγροτιά τελειώνει, αυτός είναι ο νόμος του καπιταλισμού», σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, «αλλά δεν αρκεί μόνο να κάνουμε διαπιστώσεις, πρέπει να δρούμε κιόλας. Η αγροτιά πρέπει να διεκδικήσει άλλου τύπου συνενώσεις, που θα εξυπηρετούν τα δικά της συμφέροντα. Αλλά αυτό προϋποθέτει μια άλλη εξουσία, μια λαϊκή εξουσία. Πρέπει να υπάρχουν και αιτήματα άμεσα, αλλά δεν μπορεί να είναι στρατηγική μας η άμυνα».

Ακολούθησε συνάντηση με τους εργαζόμενους της Ενωσης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του σωματείου Σ. Δαγαλέας και ο Γ. Κελεσίδης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων στις Ενώσεις των Νομών Πέλλας και Ημαθίας. Μεταφέροντας τα προβλήματα των εργαζομένων, ανέφεραν ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των συνεταιρισμών, η οποία επιδεινώθηκε από τη φετινή καταστροφή της παραγωγής.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και συνιστούν κοροϊδία, αφού δε συμπεριλαμβάνουν και εξαγγελίες για τους υπαλλήλους των συνεταιρισμών, οι οποίοι πρέπει να θεωρηθούν και αυτοί θύματα του παγετού και να αποζημιωθούν 100%, με τη μορφή του επιδόματος για την απώλεια του εισοδήματός τους. Παράλληλα, χτύπησε το καμπανάκι για τους εργαζόμενους, αφού, όπως είπε, «οι συνεταιρισμοί τελειώνουν και κινδυνεύετε να βρεθείτε στην ανεργία. Αν δεν αντιδράσουμε, θα μετράμε όχι ήττες, αλλά συμφορές».

Μπροστά μας τα χειρότερα

«Με τα νέα νομοσχέδια», συμπλήρωσε ο Σπύρος Στριφτάρης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, «δίνεται η δυνατότητα στις Ενώσεις να φτιάχνουν ανώνυμες εταιρίες με ιδιώτες. Αρχικά προβλέπονταν να απολύουν κατά βούληση όσους εργαζόμενους εκτιμούσαν ότι δεν τους χρειάζονται. Οταν αντιδράσαμε, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επανήλθαν με τροπολογία, σύμφωνα με την οποία όσες Ενώσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους, μπορούν να δίνουν κίνητρα για οικειοθελείς απολύσεις. Αλλά ποιος θα δώσει τις συντάξεις; Δε διευκρινίζουν. Το υπουργείο Οικονομικών θα τους πει ότι δε δίνει χρήματα για να μη χαλάσει η σούπα της ΟΝΕ».

«Πρέπει όμως κι εσείς σαν εργαζόμενοι να πάρετε τις ευθύνες σας, να σκεφτείτε το δικό σας συμφέρον. Δεν μπορεί πραγματικά αυτούς που τόσα χρόνια σας κοροϊδεύουν να τους δίνετε εμπιστοσύνη. Ξεπεταχτείτε και γυρίστε τους και εκλογικά την πλάτη», κατέληξε ο Σπ. Στριφτάρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ