Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τερτίπια!!!

Οι προχτεσινές συντονισμένες δηλώσεις του υπουργού και του υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ δεν τους ξέφυγαν κατά λάθος. Ακόμα και να μην είχαν σκεφτεί από μόνοι τους τις αντιδράσεις, πράγμα απίθανο για ανθρώπους με τόση εμπειρία, έχουν και άξιους συμβούλους και επιτελεία, που τους προετοιμάζουν τόσο το πνεύμα των δηλώσεων όσο και για τις πιθανές αντιδράσεις. Αρα, όταν βγήκαν την ίδια μέρα και οι δυο και παραδέχτηκαν πως η ιστορία με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, ήταν αέρας κοπανιστός και άλλοθι για να εξαπολύσουν την ιμπεριαλιστική δολοφονική επίθεσή τους είχαν σχέδιο.

Μπορεί να απέβλεπαν σε μια προετοιμασία μιας κοινής γνώμης, να σκέπτεται με ιμπεριαλιστική συνείδηση, κάτι σαν «αφού ήταν για το συμφέρον των ΗΠΑ, τώρα κομμάτια να γίνει...». 'Η έστω στο πιο, τάχα, ουδέτερο αλλά το ίδιο επικίνδυνο όσον αφορά τις συνέπειες, «τέλος καλό, όλα καλά...». Μπορεί και να ήταν προσπάθεια να αποκτήσουν κάποιο προβάδισμα στον εσωτερικό αγώνα εξουσίας, που πάντα γίνεται ανάμεσα στους εκπροσώπους των τόσο μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων. Μπορεί και να ήταν ένα μήνυμα προς συμμάχους - ανταγωνιστές και πιθανούς μελλοντικούς στόχους, πως κάνει ό,τι θέλει η ιμπεριαλιστική δύναμη και δε δίνει λογαριασμό. Κάτι σαν «σκοτώνω και δεν πληρώνω...». Η συγκυρία ήταν ιδανική, με δεδομένο πως είχαν μόλις πριν λίγες μέρες πάρει το συγχωροχάρτι από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το έγκλημα που διέπραξαν στο Ιράκ. Μπορεί και να ήταν και όλοι αυτοί οι λόγοι μαζί, ή και άλλοι, που ίσως δεν πάει τώρα το μυαλό. Πάντως σίγουρα λάθος δεν έκαναν.

Λάθος όμως δεν έκαναν και την άλλη, αμέσως επόμενη μέρα, όταν εμφανίζονται «να μαζεύουν καλούμπα...». Ο Ντ. Ράμσφελντ βγήκε σε συνέντευξη και βεβαίωσε πως τελικά έχει την πεποίθηση πως θα βρουν όπλα μαζικής καταστροφής!!! Μάλιστα πήγε να ισχυριστεί με έναν τρόπο πως... ήδη έχουν ανακαλύψει. Λέγεται πως κάτι ανάλογο ψέλλισε στους δημοσιογράφους και ο ίδιος ο Πρόεδρος Τζ. Μπους. Με άλλα λόγια, μέτρησαν αντιδράσεις τη μία μέρα και την άλλη κάνουν το λογαριασμό και τα μαζεύουν, ενώ όμως έχουν κυλήσει οι εντυπώσεις από τις προηγούμενες δηλώσεις και ως ένα βαθμό έχουν κάνει τη δουλιά τους. Τώρα, που ίσως τα μέτρησαν διαφορετικά, δεν αποκλείεται να πάνε και να γεμίσουν καμιά αποθήκη με σάκους χημικά και να ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες: «ΕΥΡΗΚΑ...». Ετσι κι αλλιώς κατοχή έχουν στη χώρα και μάλιστα από τις πιο σκληρές.

Κανένα απ' αυτά τα τερτίπια δεν μπορεί να κρύψει την ουσία της ιμπεριαλιστικής φύσης. Εκαναν την επέμβαση για να αρπάξουν τον υλικό πλούτο της χώρας και να εκμεταλλευτούν τη γεωστρατηγική της θέση. Ετσι έκαναν πάντα και έτσι θα κάνουν, όσο υπάρχουν σαν εκμεταλλευτικό εγκληματικό σύστημα.


Παύλος ΑΛΕΠΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για το βομβαρδισμό του Πειραιά (2011-02-12 00:00:00.0)
Επεμβάσεις... (2002-08-20 00:00:00.0)
Στη μνήμη (2002-01-06 00:00:00.0)
Ακρως επικίνδυνος και «υπνοβάτης» (2001-01-21 00:00:00.0)
Αποφασιστικό ΟΧΙ στις επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ (2000-06-17 00:00:00.0)
Απογραφή σκοπιμοτήτων... (1997-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ