Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Εποχή εμπορευματοποίησης... «Μια νέα περίοδος εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης δασικών εκτάσεων, η οποία θα θέσει εν κινδύνω τα ολίγα εναπομείναντα δάση τούτης της περιβαλλοντολογικά υποβαθμισμένης ευρωπαϊκής χώρας, ανοίγει με την αναμενόμενη ψήφιση σήμερα από τη Βουλή του σχετικού ν.σ., με ονομαστική ψηφοφορία που ζητήθηκε αργά χτες το βράδυ. O νέος νόμος, που τελικώς δείχνει να μην συναντά παρά φραστικές αντιδράσεις - η NΔ αρκέστηκε σε κορόνες για να υποκύψει και αυτή στη συνέχεια στις ανάγκες του εκλογικού αγώνα και να αποδεχτεί την τροπολογία παγώματος των προστίμων εις βάρος καταπατητών - θα θέσει σε κίνηση μια απίστευτη διαδικασία οικοπεδοποίησης σε όλη τη χώρα... Ηδη επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν τοποθετηθεί στη βάση του νέου δασικού καθεστώτος και ανέμεναν με πυρετώδη ανυπομονησία το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για να το θέσουν σε εφαρμογή» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Από κοινού και συναινετικά...«Σε μαραθώνια μάχη εντυπώσεων, με αλληλοκατηγορίες για "εξυπηρέτηση καταπατητών" και φραστικές αντιπαραθέσεις που παρά τους υψηλούς τόνους δε στάθηκαν ικανές να κρύψουν την επί της ουσίας συναίνεση τουλάχιστον των δύο μεγάλων παρατάξεων για τις προωθούμενες ρυθμίσεις, εξελίχθηκε η χτεσινή 12ωρη συζήτηση στη Βουλή επί του δασικού νομοσχεδίου. Οι εκφράσεις "αντισυνταγματικό", "δασοκτόνο", "προεκλογικό" και "ψηφοθηρικό" ακούστηκαν επανειλημμένα από τα χείλη των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα όμως που αρκετοί εξ αυτών - και σε ορισμένες περιπτώσεις από κοινού με συναδέλφους τους από το κυβερνών κόμμα - με τροπολογίες ζητούσαν επέκταση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου στις περιφέρειές τους» (Γρ. Τζιοβάρας - ΒΗΜΑ).

«Υποψίες»!...«Οι ασάφειες του νομοσχεδίου δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι λογής - λογής συμφέροντα θα εκμεταλλευτούν τις νέες ρυθμίσεις εις βάρος της ανάγκης για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Δυστυχώς, τα όσα ακολούθησαν, με αποκορύφωμα τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, απέδειξαν ότι δεν άνοιξε μόνον ο ασκός του Αιόλου, αλλά και τα... σεντούκια των προεκλογικών σκοπιμοτήτων» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κερκόπορτα για εμπορευματοποίηση δασών - φυσικού πλούτου (2010-09-22 00:00:00.0)
...και δικομματική υποκρισία (2008-06-18 00:00:00.0)
«Φωτιά ...στα δασάκια μας» (2003-09-24 00:00:00.0)
Διευκολύνεται η καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας (1998-09-23 00:00:00.0)
Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία! (1996-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ