Τετάρτη 14 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η μερική απασχόληση

Οι άνεργες γυναίκες, ακόμη και οι νέες σε ηλικία, προσανατολίζονται όλο και περισσότερο σε θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης. Και αυτό γίνεται, όχι επειδή το επιθυμούν και το θέλουν, αλλά γιατί τέτοιες είναι όλο και περισσότερο οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται, είτε από τις επιχειρήσεις, είτε από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής των διαρθρωτικών αλλαγών, τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι νέες σε ηλικία γυναίκες, έως 29 ετών, που δουλεύουν σήμερα σε θέσεις μερικής και προσωρινής απασχόλησης, αποτελούν το 25% του συνόλου των εργαζομένων γυναικών. Ενα ποσοστό, το οποίο διαρκώς αυξάνεται. Την ίδια στιγμή, η ανεργία πλήττει το 26,3% των γυναικών της ίδιας ηλικίας, ενώ οι εντεινόμενες συνεχώς οικονομικές δυσκολίες των λαϊκών κυρίως στρωμάτων «σπρώχνουν» όλο και περισσότερες γυναίκες στην αναζήτηση μιας θέσης εργασίας.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν τα συμπεράσματα σχετικής έρευνας του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και τα σημειώνουμε επειδή αποτελούν μια από τις πολλές, ανάλογες «προσφορές» της απελθούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την οποία, βέβαια, υπερασπίζεται και συνεχίζει επάξια η κυβέρνηση της ΝΔ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ